VIDEO. Cățărări cap la cap pe echipe pe 180 de metri de baraj în Alpi: 51:27

Cu un concept inovativ de înalt nivel în cățărări, Red Bull Dual Ascent a constituit primul concurs mondial cap la cap pe multiple rute artificiale de ascensiune dispuse pe barajul Verzasca din Elveția, reunind 16 competitori de elită, în 8 echipe, trecute prin calificări pentru a-și disputa o finală mică respectiv cățărarea pentru locul 1 și titlu. Așteptând la capătul a 180 de metri de ascensiune pe traseul de pe peretele vertical al barajului, cu peste 200 de prize de prindere, cele 6 trasee variind de la gradul de dificultate 6C la 8B în cazul finalelor, conform sistemului numeric francez. Iar într-un final la mustață formația hispano-slovenă Alberto Ginés López – Luka Potočar (SLO) a încheiat prima cățărarea.

Foto: Red Bull Dual Ascent

În finala mică, pentru locul 3, triumf italian, Stefano Ghisolfi și Marcello Bombardi încheind primii cățărarea, în fața unei echipe feminine helveto-franceze, Petra Klingler – Louna Ladevant. 

În finala la titlu, slovenii Domen Škofic și Jernej Kruder s-au întrecut cu Alberto Ginés López din Spania și un alt sloven, Luka Potocar. Kruder și Škofic câștigau calificările și au abordat finala în mare viteză, Domen Škofic atingând primul vârful cățărării.

Însă coechipierul său Jernej Kruder a pierdut o priză, inducându-i o penalizare, astfel încât cei 2 au încheiat după 53 de minute și 41 de secunde, cu două puncte de penalizare.

În vreme ce Luka Potocar a fost constant în cățărarea sa, completat de ibericul de clasă mondială López, care a întreținut întrecerea ascensiunii cât se poate de deschisă, profitând în ultima treime de rateul lui Kruder și atingând vârful fără penalizare. Ceea ce le-a adus victoria, cu timpul de 51:27 minute.

Foto + video

Red Bull Dual Ascent 2022 pe barajul Verzasca din Elveția în 26-29 octombrie 2022 / foto: True Color Films / Red Bull Content Pool

Rezultatele Red Bull Dual Ascent 2022 la barajul Verzasca

  1. Alberto Ginés López (Spania), Luka Potočar (Slovenia) în 51 minute și 27 secunde
  2. Domen Škofic (Slovenia), Jernej Kruder (Slovenia) în 53:41 + 2 puncte de penalizare
  3. Stefano Ghisolfi (Italia), Marcello Bombardi (Italia) – 54:05
  4. Petra Klingler (Elveția), Louna Ladevant (Franța) – 58:07 min. + 1 punct de penalizare.

VIDEO

Acest articol a fost publicat în Alpinism și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = sase

 


Ultimele articole din categoria Alpinism: