VIDEO. Ediţia 2023 a Red Bull Dual Ascent: căţărare pe barajul Verzasca din Elveţia | quattro media

Red Bull Dual Ascent 2023 constituie cea de-a doua ediţie a concursului de căţărare în paralel pe rute artificiale, programat fiind săptămâna aceasta în perioada 1-4 noiembrie pe peretele impozantului baraj Verzasca din regiunea helvetă Ascona-Locarno. Iată un clip promoţional oferit de quattro media, în avancronica întrecerii.  

Foto: Red Bull Dual Ascent

Concursul unicat magnetizează la start 24 de căţărători în 12 echipe mixte în faţa provocării de a escalada cei 180 de metri ai rutei artificiale, identice trasee amplasate unul lângă altul pe barajul Verzasca, „scenă” a filmărilor unei pelicule din „seria James Bond”, mai precis în „Goldeneye”, în care iubitorii unor asemenea producţii cinematografice au savurat un „bungee jump”.

Anul trecut, la ediţia inaugurală, campionul olimpic iberic Alberto Ginés López şi slovenul Luka Potočar au câştigat finala în faţa campionului sloven Domen Škofic şi a ex-laureatului mondial în bouldering Jernej Kruder, tot din Slovenia.

„Careul finalist” revine şi la noua ediţie, ce-o va avea la start şi pe Petra Klingler, cea mai competitivă căţărătoare a Ţării Cantoanelor, dar şi pe franţuzoaica Oriane Bertone, respectiv pe brazilianul Felipe Camaargo, australianca Angie Scarth-Johnson, precum şi pe Shawn Raboutou din SUA, împreuna cu sora sa Brooke.

Este vorba despre un concept unicat, oferind ultimul răcnet al inovaţiei de cel mai înalt nivel în căţărări, cu înălţimea totală a parcursului de 180 de metri, şi cu peste 200 de prize pe fiecare rută identică în parte, de la 6C la 8B în sistemul numeric francez. Căţărătorilor le este permis un număr nelimitat de căderi, iar dacă ambele perechi completează traseul, învingătoare va fi cea care l-a parcurs mai rapid.

VIDEO

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Alpinism și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 7

 


Ultimele articole din categoria Alpinism: