Asociația Sport Record Timișoara, mai mulți medaliați la cea de-a IX-a ediție a ”WUKF World Karate Championships”, la Cluj

Fondată în 2001 și așadar aniversând două decenii de la înființare, Asociația Sport Record încununează activitatea peste ani prin reușitele unor componenți ai săi la cea de-a IX-a ediție a ”WUKF World Karate Championships”, competiție de nivel mondial sub egida World Union of Karate-Do Federations desfășurată până duminică la Cluj, unde mai mulți sportivi timișoreni, printre care și elevi ai Școlii Gimnaziale 30, au obținut clasări pe podium și medalii.

Bede Laszlo Arthur, medaliat cu argint la categoria Kata individual în cadrul grupei de vârstă 41-45 de ani la competiția mondială găzduită de Cluj, a semnalat despre Asociația Sport Record că ”este un concept, o viziune prin care oamenii își pot crește calitatea vieții prin mișcare. Misiunea Asociației Sport Record ține de dezvoltarea fizică armonioasă a corpului și a minții prin practicarea la nivel de inițiere sau de performanță maximă a 3 sporturi de elită, și anume karate – conferind disciplină și spirit, înot – pentru o dezvoltare armonioasă, și schi – conferind încredere, sănătate și eleganță. Într-o atmosferă placută, sub o atentă supraveghere și îndrumare, sportivii pot lua contact cu lumea minunată a karate-ului, înotului și schiului. Practicând cele 3 sporturi, vom obține perfecționarea aptitudinilor psihomotrice de bază – viteză, forță, îndemânare, rezistență și mobilitate, precum și maximizarea performanțelor prin perfecționarea tuturor deprinderilor și priceperilor motrice respectiv a elementelor și procedeelor tehnice și actiunilor tehnico-tactice, respectiv dezvoltarea capacităților cognitive afective motivaționale, și anume: capacitatea concentrării și stabilirii atenției, spiritul de observație, profunzimea și rapiditatea gândirii, stăpânirea de sine, hotărâre și curaj, autodepășire, autoeducare.” 

În ceea ce privește participarea sportivilor timișoreni de la Asociația Sport Record la Campionatul Mondial de Karate sub egida World Union of Karate-Do Federations, rezultatele bănățenilor au fost remarcabile.

Bede Laszlo Arthur, medaliat cu argint la categoria Kata individual în cadrul grupei de vârstă 41-45 de ani, a învins sportivi din Polonia, Cehia, Mexic, Germania și Danemarca, calificându-se în finala cu parteneri de întrecere italieni și cehi și obținând locul 2. 

Denis Iovescu, în vârstă de 21 de ani, membru al lotului național de karate seniori, a reprezentat România în 4 probe, și anume Kumite individual în cadrul categoriei de greutate 85 de kilograme, până în finală învingând 4 sportivi, din Italia, Anglia, Franța și Mexic, și obținând locul 2; – categoria de Kumite Open, în cadrul căreia toate țările participante au aliniat la start cei mai buni 2 sportivi din toate categoriile, timișoreanul obținând tot locul secund; – Kumite pe echipe rotativ, învingând oponenți din Italia, Franța, Libia, Polonia și Slovacia și cucerind tot locul 2; – Kumite pe echipe, în care a luptat cu sportivi din Italia, Anglia și Franța, devenind campion mondial prin adjudecarea primului loc, medaliat cu aur.

Răzvan Bica (13 ani), a concurat la categoria minicadeților la Kumite, luptând în finală cu sportivi din SUA și Mexic și câștigând locul I, campion mondial medaliat cu aur.

Andrei Roșoga, elev în clasa a VI-a B la Școala Gimnazială numărul 30 din Timișoara, a intrat în finala probei de Kata Băieți la grupa de vârstă de 12 ani, obținând locul cinci. Natalia Milea, elevă în clasa I-a H la Școala Gimnaială 30, a intrat în finala probei de Kata Fete – la 7 ani, obținând locul VII. Iar elevii Elisa Mena – în clasa a VIII-a A, și Luca Apostol au avut o evoluție foarte bună, intrând în semifinalele probelor de Kata și Kumite individual.

Antrenori ai sportivilor timișoreni sunt Bede Laszlo Arthur și ”secundul” Bianca Horga. ”Urmează o perioadă de mic repaus pentru sportivi, urmând mai apoi pregătirile pentru Campionatul Mondial din Florida, în vara anului 2022”, după cum a mai completat Bede Laszlo Arthur.

 

 

 

 
 
 
 
 

Acest articol a fost publicat în Arte marţiale și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Arte marţiale: