Denis Iovescu (Sport Record Original Timişoara) dublu campion al lumii, Bede Laszlo vicecampion, România multiplu medaliată în Scoţia la „Mondialul” de karate

Denis Iovescu a devenit campion al lumii atât în proba individuală cât şi cu echipa României la Campionatul Mondial de Karate WUKF organizat de Federaţia Mondială de Karate WUKF la Dundee, în Scoţia, tânărul competitor legitimat la clubul timişorean Sport Record Original continuându-şi astfel ascensiunea de succes.

„Mondialul” desfăşurat în nordul Regatului Unit în perioada 11-16 iulie, în program cu probe de Kata individual şi pe echipe, Kumite individual şi pe echipe şi Kobudo, la categoriile de vârstă rezervate copiilor, minicadeţilor, cadeţilor, juniorilor, seniorilor şi veteranilor, cu participarea a 62 de federaţii naţionale, 1.825 de sportivi totalizând 4.013 înscrieri, 96 de arbitri şi 278 de antrenori, a oferit karatiştilor timişoreni cadrul unor noi evoluţii remarcabile, încununate cu clasări pe podium şi cucerirea de medalii la nivel global.

Clubul Sport Record Original Timişoara a fost înfiinţat în anul 2001, acumulând o  experienţă de pregătire şi competiţională de peste 22 de ani, obiectivele grupării de pe Bega ţinând de promovarea sportului de performanţă, atât în plan competiţional cât şi la nivel individual, respectiv de creşterea calităţii vieţii prin sport.

Denis Iovescu, membru al lotului naţional de Karate WUKF al României, a devenit în Marea Britanie dublu campion al lumii la nivel individual şi pe echipe, în condiţiile concurării în cadrul unei categorii de întrecere foarte competitivă, cu 36 de sportivi participanţi, câştigând meciuri cu adversari din Anglia, Brazilia, Franţa sau Italia.

Finala şi-a adjudecat-o cu 6-0 împotriva unui karatist italian.

La categoria Kumite pe echipe – Rotativ, România a devenit campioană mondială, dintre cele 10 formaţii aliniate la start, urmată pe podium de Slovacia şi Italia.

Bede Lazslo Arthur, preşedinte şi antrenor al clubului timişorean, pregătindu-l inclusiv pe Denis Iovescu, a devenit vicecampion mondial la categoria veterani, în condiţiile în care această categorie de vârstă este una specială, reunind cei mai bine pregătiţi antrenori, maeştri, şi testând la cel mai înalt nivel calitativ gradul de pregătire după o lunga perioadă competiţională în seniorat.

Antrenorul timişorean Bede Laszlo Arthur este deţinător al centurii 5 Dan şi Maestru Emerit al Sportului.

Thomas Waltner a reprezentat România la categoria Kumite pe echipe – Rotativ, în cadrul grupei de vârstă a cadeţilor, disputată de 10 naţionale, cea „tricoloră” devenind vicecampioană a lumii, în urma Italiei dar înaintea celei din SUA, a treia pe podium.

Iar la Kumite pe echipe, cadeţii României, cu Thomas Waltner membru al formaţiei, „tricolorii” au devenit campioni ai lumii.

Răzvan Bica a reprezentat România la categoria Kumite Rotativ, în cadrul grupei de vârstă 14-15 ani, urcând la rândul său pe podiumul de premiere, pe treapta a treia, în urma celor din Danemarca – pe locul I, respectiv Anglia.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Arte marţiale și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 24

 


Ultimele articole din categoria Arte marţiale: