Aproape 100 de bicicliști  la „Pedalați cu familia UVT” (GALERIE FOTO)

Aproape 100 de bicicliști au răspuns prezent invitației de a pedala cu familia UVT joi la prânz. „Plutonul” a plecat după ora 12 din fața clădirii principale a Universității de Vest și după ce traseul a fost modificat a revenit la locul de start și sosire. Participanții au primit tricouri și diplome, a avut loc și o tombolă și s-a făcut și consacrata poză de grup. Acțiunea care s-a ținut chiar de ziua UVT face parte din Unisportvest.

În jurul orei 12 încă se făceau ultimele înscrieri pentru „Pedalați cu familia UVT”. Cei înscriși au primit tricouri cu însemnele evenimentului, iar la finalul pedalării a avut loc o tombolă, iar câștigătorii au primit claxoane vintage, suplimente alimentare, dar și câteva vouchere pentru un curs de zâmbit.

Traseul inițial urma să ducă „familia UVT” până la băile Neptun, prin Parcul Copiilor, Parcul de la Catedrală și înapoi spre sediul central al Universității de Vest unde a fost și startul și finish-ul. Planurile inițiale au fost schimbate pentru că în zona Catedralei aveau loc evenimente pentru ziua eroilor, astfel că traseul a fost reconfigurat rapid. De la sediul de pe Pârvan, caravana a plecat pe banda 1 a drumului, escortată de Poliția Rutieră. S-a mers până la Podul Decebal, după care noua configurație a traseului i-a dus pe la Prefectură, hotel Continental și întoarcerea s-a făcut pe Michelangelo până la punctul de sosire.

Primii sosiți au avut parte de o mică „opoziție” din partea barierei de la intrarea în parcare. O mașină părăsise zona și când au sosit primii bicicliști bariera tocmai se lăsa în jos. După ce și-au testat puțin reflexele și au evitat bariera, aceasta a fost ridicată și nu a mai pus alte probleme finish-ului. Importantă a fost reunirea foștilor și actualilor studenți de la UVT, care au fost însoțiți și de profesori la această acțiune, astfel că nu a contat clasamentul de la sosire.

După poza de grup din fața clădirii Universității de Vest și înmânarea diplomelor de participare a urmat tombola. Unul din căștigătorii claxanelor vintage a fost profesorul Eugen Bota, care a avut parte de un mic incident mecanic pe traseu, fiind „certat” și de polițiștii care însoțeau caravana pentru că n-a ținut ritmul. De ce nu l-a ținut? A încercat să facă o glumă, să mărească ritmul și să „evadeze” din pluton, dar i-a sărit lanțul. După ce a fost atenționat, profesorul a ieșit din coloană și și-a rezolvat problema tehnică după care a revenit alături de cei îmbrăcați în tricourile cu „Pedalați cu familia UVT”.

„Pedalați cu familia UVT” a avut loc de ziua Universității de Vest din Timișoara și face parte din Unisportvest, „o săptămână dedicată sportului în Universitatea de Vest care este la a 11-a ediție. Pedalați cu familia UVT, este un eveniment care noi ni-l dorim să continue. Conducerea Universității promovează un stil de viață activ în cadrul Universității noastre. Studenții sunt încurajați să folosească acest mijloc de transport în deplasarea lor din complex până aici. Este ecologic și în același timp aduce beneficii pentru sănătatea lor. Ne dorim să avem studenți nu numai deștepți, să fie și sănătoși”, după cum a spus Adrian Naghel, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport.

Ediția din acest an a Unisportvest se desfășoară între 19 și 23 mai. În prima zi au avut loc probele de înot și ping-pong, iar miercuri a fost rândul concurenților de la beach volei și tenis de câmp. Joi, pe lângă evenimentul dedicat bicicliștilor, după-amiaza a fost dedicată Cupei Universitarilor. Echipele a 11 facultăți participă la turneul de fotbal. Din formații fac parte cadrele didactice și personalul din cadrul facultăților. Vineri încep handbalul, baschetul și fotbalul, iar sâmbătă sunt programate finalele acestor întreceri.

La final vă oferim și câteva imagini de la pedalarea în familie a UVT-iștilor.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + trei =