Chiar nu se putea sprinta la toaletă?

Mereu fascinantă în bogăția imaginației, națiunea oferă prin nenumărate inventive personaje noi și noi pilde din nesfârșita gamă ”se poate și astfel”.

În Vinerea Mare, zi cu adânci conotații în calendarul creștin ortodox, fotbalul intern și-a derulat și grosul etapei cu numărul 28 în eșalonul secund, anticameră a campionatului de elită. Iar unul dintre cele 6 meciuri s-a jucat pe arena timișoreană Ciarda Roșie, în bătătura unui club cu nume legendar al sportului rege românesc, Ripensia, gazdă a ilfovenilor de la Academica Clinceni.

Din rândurile cărora doi componenți au optat în favoarea rezolvării facile și fără pudoare a unei probleme fiziologice, cea a micțiunii, nu în încăperile special amenajate în acest sens în zona vestiarelor, ci într-un colț al incintei îngrădite a suprafeței de joc, așadar într-un spațiu public.

Iar dacă aparatul de fotografiat i-a reperat, este evident cât de ușor au putut fi detectați și cu ochiul liber autorii irigației la gard, în văzul lumii. Fără îndoială, vremea nu este prea prietenoasă în acest început de primăvară, fiind frig și umezeală, HAARP bat-o vina!, ăăă, pardon, încălzirea globală, conform jargonului political correct, de unde și riscul în creștere al manifestării anumitor necesități fiziologice în certe momente mai fără perdea, dar este totuși de neînțeles pentru niște sportivi angrenați în sistemul competițional cum de n-au putut totuși efectua un sprint la îndemână până la toalete…

Care va să zică se poate pune așa ceva în aplicare chiar și pe la case destul de mari, la nivelul Ligii 2…

Nimeni n-are pretenția ca fotbaliștii și sportivii în general să fie știm noi ce mari academicieni, dar respectul de sine cu obraz subțire se ține, mai ales când și tocmai porți culorile și însemnele clubului pe care-l reprezinți, ceea ce îndeamnă la o conduită responsabilă. Care ar trebui picurată cu constanță în prelegerile antrenorilor și managerilor sportivi pe adresa elevilor lor.

Fotbalul românesc mai are tare mult de lucrat la capitolul educație de ordin general, fără false pretenții ci aplicând legea de bază a bunului simț, însă, până la a alunga greii nori care-l apasă cu anii și a se însenina la față, mai are de îndurat suficiente momente jenante, mai mari sau mai mici, care să-l facă să strige din toți rărunchii ”mai rău și jos de-atât nu se mai poate”. 

V-ați spălat pe mâini?

 

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 11