Cine scutură borcanul și de ce?

Adevărata întrebare pe care ar trebui să ne-o adresăm este ”Cine scutură borcanul și de ce?” Iar căutarea răspunsului potrivit ar induce implicit și indiciile.

”Furnici într-un borcan”, un experiment explicitat și împărtășit în mediul virtual, propune o descindere în deșert și prinderea a 100 de furnici roșii de foc respectiv a 100 de furnici negre, în ideea introducerii tuturora într-un borcan cu scopul de a constata urmările. Iar la început nimic nu se va întâmpla… Însă, la o scuturare viguroasă a borcanului, urmată de răsturnarea furnicilor pe pământ, efectele vor fi mult mai limpezi, în scurtă vreme. Acestea vor începe lupta. Negre cu roșii, o tot mai intensă luptă până la moarte.

Căci cele roșii se manifestă ca reacție la senzația că furnicile negre sunt inamicele, și viceversa, când de fapt adevăratul oponent comun este tocmai cel care… a scuturat borcanul.

Cu completarea din partea noastră… În sensul exemplificării printr-un experiment a ceea ce se întâmplă de fapt la zi în societate, la nivel național sau internațional, și cu sublinierea crucială că, în baza unei decizii din 1998 – de modificare a clasificării vieții pe pământ din sistemul istoric liniar într-unul cuprinzând noi forme de viață precum de exemplu cea sintetică, hibrid, extraterestră, demonică, nouă clasificare devenită practic efectivă tocmai începând din 2020 prin cele întâmplate la nivel mondial – oamenii au fost asociați aceleiași ”familii” Animalia, cu artropodele – printre care și furnicile, exemplul nostru dintre insecte, păsările, dinozaurii… Sunt de-ale noastre după ONU, de luat așadar aminte la cele îndurate de omenire. 

Divide et impera, faliile artificial create fiind tot mai adânci dar și tot mai numeroase. Care va să zică, în locul divergențelor gen cu sau fără mască, a fost sau nu rasism, ”roșu” sau ”galben” – iar exemplele ar putea continua la nesfârșit, adevărata întrebare pe care ar trebui să ne-o adresăm este ”Cine scutură borcanul și de ce?”, căutarea răspunsului potrivit inducând implicit și indiciile.

Este imperativ momentul unor asemenea întrebări, nu atât la trecerea săptămâna aceasta într-un nou an cât mai ales și mult mai relevant la trecerea săptămâna trecută într-un nou ciclu procesional, de la cel cu durata de 26.000 de ani sub semnul pământului, lăsat în urmă la solstițiul de iarnă din 21 decembrie 2020, la cel al erei vărsătorului, Age of Aquarius, sub semnul aerului sau spiritului.  

Tranziție derulată la un nivel perceptibil sub forma schimbărilor resimțite și mai acut în primele luni ale anului 2020 inclusiv pe bătrânul continent, schimbări care la vremea aceea erau prezentate publicului ca fiind temporare, trecătoare, și cu sugestia repetitivă că efortul colectiv de sacrificare a zilei în curs va grăbi reînvierea ”normalității” zilei de ieri, care însă nu s-a mai materializat.

Sunt aproape 10 luni de când și lumea arenelor a fost condiționată acceptării unei nefirești stări de fapt sub același calapod al respectării unor normative pentru cât mai rapida revenire la cele tradiționale și obișnuite, însă iată că timpul a trecut și s-a ajuns la un stadiu în care tot mai adesea se repetă aspectul că măsurile inițial adoptate vor continua a fi menținute în ciuda ”salvatoarei” vaccinări.

Oamenii au ajuns să se divizeze pe falii abstracte gen cu sau fără mască, aruncată lângă borcanul răsturnat laolaltă cu încă ceva pâine dar nu într-atât de mult circ, mai degrabă diversiune, intensificare a antagonizării pe fondul căreia se consolidează subtil și incremental noua ”normalitate”, deloc temporară, trecătoare și de moment, ci la nesfârșit, o rezultantă în cele mărunte lumești a tranziției portante în vaporoasa nouă eră, a Vărsătorului, cei care au reclasificat și oamenii în rând cu insectele sau păsările aplicându-i propria versiune ticluită a unei ”Ierni Întunecate” pe pielea omenirii, viață într-o radicală metamorfozare vizavi de cea pe care o știam așa cum o știam în naturalețea sa… 

Sporttim va relua în foarte scurt timp prezentarea unor informații documentate de factură extrasportivă dar de o esențială importanță și presantă actualitate în raport cu evenimentele având un impact în tot mai mare creștere vizavi de influențarea ireversibilă a vieții sociale, implicit a lumii arenelor.    

Fotografia și exemplificarea cu ”furnicile într-un borcan”, de pe https://i.redd.it/qrn3ukhml1661.jpg

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 4 =