CSU Politehnica Timişoara, peste 80 de medalii naţionale şi internaţionale în 2023

Un an 2023 plin pentru sportivii de la CSU Politehnica Timişoara, care s-au remarcat nu doar pe plan naţional, dar şi în afara graniţelor. În total, au fost câştigate peste 80 de medalii, iar la vremea bilanţurilor, la final de decembrie, trecerea acestora în revistă.

Nu mai puțin de 78 de medalii la competiţii naţionale şi alte 6 la cele internaţionale au fost obţinute de CSU Politehnica Timişoara pe parcursul anului 2023. Sunt 55 de medalii la campionatele naţionale, dintre care 15 de aur, 22 de argint şi 18 de bronz.

La competiţiile de Cupa României, CSU Politehnica şi-a adjudecat 23 de medalii, dintre care 11 de aur, opt de argint şi patru de bronz.

Campionatele europene au adus în vistieria CSU Politehnica patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz. O medalie de aur a fost câştigată la etapa de Cupa Mondială, iar una de bronz la Campionatul Balcanic.

Avem rezultate mai bune comparativ cu anul trecut. A fost un an prolific, cu reușite pentru sportivii de la toate secțiile, cu participări la competiții importante inclusiv pe plan internațional, dar și cu implicarea în organizarea unor evenimente de anvergură, cum a fost turneul-satelit de Cupă Mondială, pe care l-am organizat în premieră la Timișoara. Se putea și mai bine, dar important este faptul că suntem pe drumul cel bun”, a spus Adrian Tal, președintele CSU Politehnica Timișoara.

Premieră organizatorică

Anul 2023 a însemnat o premieră organizatorică în oraşul de pe Bega, gazdă la finalul unei săptămâni autumnale a unui „satelit” de Cupă Mondială la scrimă pentru seniori în organizarea CSU Politehnica, desfăşurat sub denumirile de Memorialul „Romeo Pellegrini” la masculin şi Memorialul „Tudor Petruş” la feminin, adunând la start peste 170 de floretişti din peste 30 de de ţări.

Noua bază sportivă

Anul 2024 va fi pentru CSU Politehnica Timişoara cel în care va avea o nouă bază sportivă. Universitatea Politehnica Timișoara construieşte o nouă sală pe Aleea Ghirodei, care va avea o capacitate de aproximativ 180 de spectatori. Va fi locul în care vor putea evolua echipele de handbal, baschet şi volei, dar şi unde se vor putea organiza inclusiv competiţii de scrimă.

Rezultatele pe secţii

Secţia de scrimă (floretă) – 14 medalii

La Campionatele Naţionale – 9 medalii: două de aur, 3 argint şi 4 de bronz.

La Cupa României – 5 medalii: una de aur, 1 argint şi 3 de bronz.

Secţia de Atletism – 13 medalii

La Campionatele Naționale – 13 medalii – 5 aur, 3 argint și 5 de bronz.

Secţia de handbal – 1 medalie

La Campionatul Naţional de Beach Handbal – 1 medalie: de bronz.

Secţia de nataţie – 16 medalii

La Campionatele Naţionale – 10 medalii: 2 de aur, 4 argint şi 4 bronz.

La Cupa României – 6 medalii: 3 de aur, două argint şi una de bronz.

Secţia de canotaj – 8 medalii

La Campionatele Naţionale – 8 medalii: 4 argint şi 4 bronz.

Secţia de Pentatlon modern – 26 medalii

La Campionatele Naţionale – 14 medalii: 6 aur, 8 argint.

La Cupa României – 12 medalii: 7 aur şi 5 argint.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = doi