Cupa Memorialul Revoluţiei, ajunsă şi la cea de-a XV-a ediţie

 

 

Precum în fiecare an la ceas de decembrie cernit, competiţia de fotbal în sală „Cupa Memorialul Revoluţiei” şi-a avut şi în 2023 locul său în calendarul evenimentelor comemorative, întrecerea sportivă ajungând cu bine deja la a XV-a sa ediţie, pusă în scenă duminică la Sala „Constantin Jude” din Timişoara şi câştigată fiind de formaţia Fundaţiei Rudolf Walther.

Evenimentul sportiv face parte conform tradiţiei din programul comemorativ şi aniversar pregătit de Memorialul Revoluţiei din Timişoara în memoria Eroilor Martiri ai Revoluţiei din 1989.

Competiţia din acest an a adunat la startul ei 6 echipe având în componenţă tineri din instituţii de stat şi ONG-uri care se îngrijesc de copiii defavorizaţi din punct de vedere social, precum şi formaţii ale unor asociaţii de revoluţionari. 

Participantele au fost repartizate în două grupe de calificare a câte trei echipe, primele două clasate în fiecare serie jucând semifinalele şi apoi finalele.

Dintre cele 6 protagoniste care au participat în această ediţie s-a detaşat echipa Fundaţiei Rudolf Walther, cu victorii pe linie, singura parteneră de concurs care a fost aproape să scape neînvinsă în disputa cu noua campioană fiind Penitenciarul Timişoara.

În cadrul festivităţii de premiere s-au oferit cupe şi diplome pentru primele 3 echipe clasate, şi anume Rudolf Walther, Clăbucet şi Penitenciarul Timişoara, precum şi câteva distincţii individuale, cel mai bun jucător fiind desemnat Răzvan Banu de la gruparea Clăbucet, iar cel mai bun portar Claudiu Manolache (Penitenciarul Timişoara).

Premiul fair-play a fost obţinut de către Centrul De Reeducare Buziaş, iar un premiu special a primit fondatorul turneului, Ioan Bânciu.

Arbitrajul tuturor partidelor a fost asigurat de către reputatul Gheorghe Stănescu, în timp ce de organizarea turneului s-au ocupat Mihai Rosuş – preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal de Stradă, profesorii Costel Balint şi Harald Pinzhoffer, respectiv Eugen Gheorghioiu. 

Rezultate meciuri preliminare:

Penitenciarul Timişoara – Centrul Lugoj 6-0
Curat 700 – Clăbucet 2-10
Rudolf Walther – Penitenciarul Timișoara 2-1
Clăbucet – Buziaș 6-1
Rudolf Walther – Centrul Lugoj 5-1
Curat 700 – Buziaș 2-0

Semifinale:

Penitenciarul Timişoara – Clăbucet 1-3
Rudolf Walther – Buzias 4-0.

Finala mică: Penitenciarul Timişoara – Buziaş 3-1 (după lovituri de departajare).

Finala: Rudolf Walther – Clăbucet 4-1.

 

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = paisprezece