”Cupa României” la ergometru: pentru un stroc intens pe ape

Canotajul timișorean a obținut mai multe clasări pe podium cu ocazia ”Cupei României” la ergometru individual și pe echipe pentru seniori și juniori, primă competiție din calendarul pe 2015 al FRC, inclusiv pe locul 1. Au fost reușite ale unor sportivi din mai multe categorii de vârstă, reprezentând diferite cluburi de pe malurile Begăi, dar și care evoluează actualmente pentru cluburi bucureștene, după ce au fost lansați pe ape în Timișoara…

Federația Română de Canotaj a dat publicității rezultatele centralizate ale întrecerii de ergometru disputată în weekend în mai multe centre din țară, inclusiv în cantonamente de pregătire centralizată ale loturilor naționale, la Snagov sau peste hotare, iar timișorenii care au concurat la Smart Fit Studio 2 din Calea Buziașului 11 au reușit câteva bune clasări, eforturile lor fiind surprinse în imagini de Mohamed Awad.

Între seniori, fostul campion mondial de juniori la Eton Dorney, deteanul Adrian Cionca, s-a clasat al doilea la simplu masculin, cu timpul de 5.58,70, la egalitate cu Alexandru Palamariu și după Cristi Ilie Pîrghie, timișoreanul ajuns la Steaua, primul în 5.53,7. Cionca vâslește pentru CSU Politehnica Timișoara.

Un loc secund și pe echipe, la categoria ușoară, între seniori, pentru Drajan Raicovici și Dan Bardan, colegii săi de club, în 6.57,9 respectiv 7.13,1 și un timp cumulat de 14.11 minute.

Ionela Petreanu, de la CSM Timișoara, s-a clasat a șasea la simplu feminin, în 7.18,9, în toate cazurile fiind vorba despre simularea vâslirii pe distanța de 2.000 de metri.

O fostă canotoare a Begăi Timișoara, Raluca Mihaela Munteanu, acum sub culorile lui CS Olimpia București, a triumfat la simplu feminin în 6.49,6.

În ansamblu, Dinamo și Steaua au câștigat câte 3 probe ale seniorilor, iar Ceahlăul, CSM Suceava și CS Olimpia, câte una.

La juniori, Alexandru Cîrdu, de la CSM Timișoara, s-a clasat primul în categoria juvenilă II, cu timpul 6.34,4, fiind urmat pe poziția a doua de colegul său de club Alin Georgian Sefciuc (6.35,5).

Alexandra Boaru, de la CSȘ Bega Timișoara, s-a clasat a treia între junioarele 1, cu timpul de 7,29.9, pe același loc plasându-se la junioare III Iasmina Orosz, de la CSM Timișoara, în 3:52,3.

Un loc secund și în întrecerea pe echipe a juniorilor, la categoria ușoară, Fabian Martin și Ferencz Kovacs, de la CSȘ Bega, fiind cronometrați în 14.08.

CSȘ Orșova, conform așteptărilor, a câștigat un număr sporit de probe, patru în întrecerea juvenilă, CSM Suceava impunându-se de 3 ori iar CSM Călărași, CS Botoșani, Știința Constanța și Nicu Gane Fălticeni, în câte două rânduri. Un triumf, pe lângă timișoreanul Cîrdu, au mai obținut juniori de la Ceahlăul, LPS Iași și CSȘ1 București.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = patruzeci noua