Ioan Vulcănescu, campion național la juniori în 1948, trecut în neființă

În ziua de 7 februarie 2016, la vârsta de 86 de ani, a decedat Ioan Vulcănescu, component al formației Ripensia Timișoara, care a cucerit în anul 1948 titlul de campioană națională de fotbal la juniori, un ultim omagiu fiindu-i adus prin aceste rânduri scrise de Ioan Olărescu, component al echipei ”Old Boys 54” și coechipier cu ”Vuly” timp de două decenii. Vor rămâne înscrise cu litere de aur numele tinerilor fotbaliști care au câștigat ultimul titlu pe țară pentru vestitul club din Timișoara, Crașovan I – Laza, Roman, Vulcănescu – Lazici, Ertl – Crașovan II, Bucurescu, Nicolin, Florescu, Glisici.

Lovitura de începere a fost dată vineri de veteranul Ioan Vulcănescu

Ioan Vulcănescu dădea lovitura de începere la relansarea Ripensiei în fotbalul românesc, pe 7 septembrie 2012, pe ”Electrica”, în Campionatul Municipal Timișoara

 

 

Ioan Vulcănescu a fost un promițător talent, evoluând ca fundaș sau mijlocaș, și cu toate că era dezavantajat de statură, s-a impus prin tehnică, clarviziune, dăruire și determinare în joc.

După desființarea abuzivă a Ripensiei în toamna anului 1948, s-a dedicat studiilor superioare tehnice, devenind inginer. A profesat, mulți ani, ca specialist și director al Întreprinderii Regionale Banat, apoi Județene de Foraje Timiș.

A practicat fotbalul de plăcere la echipa de veterani ”Old Boys 54” până la vârsta de 80 de ani. Totodată, a fost pasionat și de tenisul de câmp, jucând până în toamna anului trecut.

Varsă o lacrimă de tristețe în amintirea frumoaselor clipe petrecute împreună pe terenul de joc coechipierul său Ștefan Bucurescu, singurul rămas în viață din respectiva formulă a campioanei juvenile Ripensia, originar din Comloșu Mare, care trăiește în Arad. Va rămâne mereu în amintirea coechipierilor de la ”Old Boys 54”, la care a evoluat 6 decenii.

Își doarme somnul de veci în cimitirul Rusu Șirianu din Timișoara, unde a fost înhumat la 9 februarie. Dumnezeu să-l odihnească în pace alături de ceilalți coechipieri de la Ripensia precum și de la ”Old Boys 54”, trecuți în eternitate de-a lungul anilor.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.