„Mi-e mai frică de Mediaş decât de Steaua”

„Va fi foarte greu şi cred că am avea nevoie de o mare doză de noroc pentru a câştiga titlul. Dar nici nu cred că vom cădea mai jos de locul 4”, mi-a răspuns Costel, un suporter polist, la începutul meciului de sâmbătă cu Vojvodina Novi Sad, întrebându-l ce crede că vor face alb-violeţii în următoarele 16 etape ale Ligii 1.

Înghesuiţi în preajma unui brăduţ de la gardul împrejmuitor al arenei „MV”, în încercarea tot mai multor spectatori de a prinde un cât mai bun loc de vizionare a amicalului, am aşternut pe hârtie unsprezecele pentru retur în viziunea lui Costel, 24 ani, care merge la meciurile favoriţilor de la un 4-1 contra Bacăului, în noiembrie ´96, în sezonul retrogradant pentru timişoreni. „Am mers la stadion şi când eram în <B>, toţi acei ani, fiind apropiat de club şi prin prietenia mea cu Pecarov – acum e la Turda – şi Ţarălungă…” îşi aminteşte iubitorul de fotbal.

„L-aş alege pe Pantilimon în faţa lui Taborda, în ideea că e român, pe Helder, clar cu Luchin, totuşi cu Cisovsky până la urmă, şi Sepsi… Un închizător, neapărat… Alexa. În linia mediană 4 jucători, cu Rocha pe stânga, Magera şi Zicu pe centru şi o improvizaţie pe dreapta, dar nu cu Goga. Poate Helder avansat şi Scutaru sau Luchin ca fundaş dreapta şi Ghionea în centru… Iar în atac, dintre toţi cei pe care i-am văzut, l-aş alege pe Zăgrean”, a ales Costel, care a etichetat evoluţiile din meciurile amicale ale acestei ierni drept „mai slabe, fără excepţie, decât jocurile precedente. Partida de la Jimbolia am vizionat-o pe internet dar la celelalte, iată, asist pe viu. De fapt cred că vom ajunge să-l regretăm pe Cosmin Contra”.

Evoluţiile modeste din pregătiri, ca principal motiv, şi faptul că „aşa cum spun şi la televiziune, apropo de ciorba reîncălzită”, readucerea lui Uhrin jr. s-ar putea dovedi a fi nu de bun augur, îi alimentează temerile susţinătorului polist vizavi de parcursul în retur. Iar ca suspiciunile să-i fie confirmate, Giorgi Marebashvili, de la Vojvodina, ne lua piuitul deja în minutul 3. De-atunci, carenţele în jocul alb-violeţilor au fost vizibile pentru toţi spectatorii prezenţi la gardul împrejmuitor, atmosfera fiind una de pesimism în ceea ce priveşte jocurile din primăvară.

„Mi-e mai frică de una ca Mediaş, decât de Steaua”, a mai spus Costel…

Marele noroc e că partidele competiţionale de campionat sunt o cu totul altă mâncare de peşte decât testele din pregătiri. În orice caz, cine vrea să „citească” indicii prin prisma ultimelor evoluţii, poate fi într-adevăr îngrijorat…

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = zece