Echipe unite cu succes în scopul caritabil ”Timișoara pentru Andrei”. Sport cu sufletul la aniversarea clubului Politehnica

Sportul unește nu este o vorbă în vânt. Iar la aniversarea a 95 de ani de la înființarea clubului Politehnica, unitatea echipelor timișorene din mai multe ramuri s-a manifestat din plin și cu succes în slujba unei cauze bune. N-au fost nevoite să lupte pentru puncte în clasament, ci să joace într-un scop caritabil, și au făcut-o cu sufletul.

A fost ca și cum acest 4 decembrie aniversar, boltă peste ani din 1921, n-ar mai fi vrut să se sfârșească, minutele și orele pline de semnificații ale turneului de fotbal în sală cu protagoniști de seamă din baschet, handbal, rugby și volei prelungindu-se târziu în seara de duminică, toate în ajutorul îngemănat sub deviza ”Timișoara pentru Andrei”.

Sportivii mai multor cluburi din Timişoara dar și suporterii asociației Druckeria s-au reunit cu succes și mare folos duminică de la ora 17 la turneul de fotbal în sală în scop caritabil pentru un înfocat susținător al lumii arenelor de pe Bega, tânărul Andrei Heinrich Gerber, cele şase echipe aliniate pe parchetul din Sala ”Constantin Jude” oferind nouă atractive întâlniri pe parcursul unui eveniment dedicat strângerii de fonduri.

Andrei Heinrich Gerber este un suporter în vârstă de 27 ani aflat în scaunul cu rotile, tânărul timișorean necesitând un tratament costisitor după ce un nerv important, care controlează mişcările, i-a fost afectat la naştere și a ajuns în situația de a se deplasa cu ajutorul scaunului rulant. Inițiatoare a celui de-al doilea demers de suflet în această toamnă, prim-divizionara de baschet masculin BC SCM Timișoara i-a sărit în ajutor simpatizantului ei nelipsit la meciuri iar astfel baschetbaliștii, handbaliștii, voleibaliștii, rugbiștii și suporterii lui ASU Politehnica și-au unit forțele în evenimentul programat la data când, în 1921, se năștea clubul sportiv Politehnica, 4 decembrie. 

Au participat SCM Politehnica – handbal, Timișoara Saracens – rugby, CSU de Vest din volei, BC SCM și Timba – din baschetul masculin și Druckeria, echipă a suporterilor ASU Politehnica, împărţite într-o primă fază în două grupe, iar câştigătoare a fost Timişoara Saracens, obișnuită cu triumfurile în sportul cu balonul oval, pe dreptunghiul verde al rugby-ului.

S-au jucat meciuri cu două reprize a câte 10 minute în sistemul 5 jucători plus un portar, arbitrate de Alina Dekany, Karina Stiopu, Denisa Popa şi Sandra Steiner, iar partidele au fost în general strânse…

În Grupa A…

SCM Politehnica (handbal) – Druckeria (suporterii lui ASU Politehnica) 0-0;

Timişoara Saracens (rugby) – Druckeria 3-1. Au marcat: Cătălin Fercu – 2, Bogdan Boldora, respectiv Bogdan Ilinca.

SCM Politehnica – Timişoara Saracens 2-2. Au marcat: Denis Neamţu şi Robert Furak, respectiv Cătălin Fercu şi Vlad Zaharia.

Grupa B…

CS UVT (volei)  – BC Timba Timişoara (baschet) 2-0. Au marcat: Dragoş Unguraş şi Lucian Bădiceanu.

BC SCM Timişoara (baschet) – BC Timba Timişoara (baschet) 2-0. Cele două goluri au fost marcate de Ilie Triţoiu şi Mladen Jeremic.  

BC SCM Timişoara – CS UVT 4-2. Au marcat: Mladen Jeremic, Ilie Triţoiu, Adrian Diaş şi Lucian Calotă, respectiv Sorin Schiesz şi Lucian Bădiceanu.

Semifinale…

Timişoara Saracens – CS UVT 2-1. Au marcat: Atilla Broszovsky şi Vlad Zaharia respectiv Cristian Bălulescu.

SCM Politehnica – BC SCM Timişoara 2-1. Au marcat: Levente Szentpeteri şi Valentin Oprean, respectiv un autogol.

Finala…

Timişoara Saracens – SCM Politehnica Timişoara 4-1 (2-1). Au marcat: Vlad Popa, Victor Dumitru, Radu Popa şi George Radu respectiv Valentin Oprean. Implicit, câştigătoare a turneului a fost declarată echipa de rugby Timişoara Saracens.

Jucătorii și conducătorii celor șase echipe au participat și ei la strângerea de fonduri pentru întrajutorarea unuia dintre cei mai înfocați suporteri ai sportului timișorean, Andrei Gerber fiind un susținător al tuturor formațiilor de pe Bega dar în special al fotbaliștilor de la ASU Politehnica și al baschetbaliștilor alb-violeți, la ale căror meciuri este prezent cu fiecare ocazie.

Astfel, în pauza prilejuită de încheierea meciurilor din grupe s-au scos la licitaţie opt tricouri, şase ale echipelor participante şi două din partea lui Sergiu Iorgovan, cu Rapid Bucureşti şi ASU Politehnica, unde a evoluat, respectiv un tablou cu autografele tuturor jucătorilor de baschet de la echipa Timba Timişoara, care au aruncat în tribună la începutul turneului şi 20 de mingi de joc din sportul sub panouri.

Din păcate, ca unic minus al evenimentului ce s-a întins pe cinci ore, nu a fost și un public într-atât de numeros pe cât s-ar fi cuvenit într-un asemenea moment, doar circa 125 de spectatori onorând cu prezența în Sala ”Constantin Jude”, dar cei care au fost aproape, au fost cu sufletul, iar de exemplu unul dintre oamenii din asistență a contribuit cu 500 de lei în schimbul tricoului campioanei Saracens Timișoara. Apoi, Dragoș Unguraș, de la voleibaliștii lui CSU UVT, a luat tot pentru 500 de lei tricoul echipei sale. Pentru restul a licitat cu succes Ilie Trițoiu, managerul general al BC Timișoara și inițiator al turneului, care a oferit 2.000 de lei. Iar echipele participante au strâns fiecare la rândul lor, separat, în vestiar, sume caritabile în sprijinul lui Andrei. Cel mai mult au oferit handbaliștii, tocmai 1.921 de lei, simbolic datei de 4 decembrie, plus 100 de euro. Timişoara Saracens a contribuit cu 1.500 de lei, CSU UVT cu 700 de lei, BC Timişoara cu 650 de lei, Timba Timişoara cu 600 de lei, la fel și Druckeria, 600 de lei.

Vasile Sturz a oferit 50 de euro pentru un tablou cu BC Timba, iar dintre spectatori a mai făcut un pas înainte, pentru mingea pe care era trecută o sumă simbolică, micuţul Alexandru Petcana, în vârstă de 8 ani, cu 40 de lei donați cauzei mai bune, dar şi Mihai Şteţa, cu 50 de lei, cinci donatori optând să nu îşi dezvăluie numele.

În total, cu alte donații, s-a ajuns la sumele de 11.277 lei și 320 de euro, total care acoperă din fericire achiziționarea unui nou cărucior rulant pentru Andrei, care va costa în jur de 1.500 euro, semn că evenimentul a fost cu folos.

Tînărul Andrei Heinrich Gerber ne-a declarat cu mare bucurie în suflet din mijlocul protagonistelor fazelor finale că ”sunt foarte bucuros că aceşti bani mă va ajuta să-mi cumpăr un cărucior de care am mare nevoie. Mi-au plăcut toate meciurile! Nu mă așteptam să vină atâtea echipe și le mulțumesc foarte mult din tot sufletul. Totodată, le doresc tuturor echipelor să-şi îndeplinească toate dorinţele şi să fie campionii României! Am ținut şi voi rămâne alături de BC Timişoara şi cu Druckeria. Încă o dată, vă mulţumesc din tot sufletul  meu pentru sprijinul financiar pe care mi l-aţi acordat, sunt foarte fericit!”

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.