Ziua 13. Timișoara – Madrid pe bicicletă bifează Hyeres – Aix en Provence, 110 km, 8 ore

Ce-ați făcut începând de lunea trecută? Ionuc a pedalat, cu plecare din Timișoara și destinația Madrid, și deja nu mai socotește zilele în cifre, ci în numere, pe drumuri europene, încropind totodată etapă de etapă, acum prin 5 țări, și un reportaj de călătorie. Îl trimite negreșit, pe seară, pentru cititorii Sporttim. Polisportivul bănățean Ioan Dan Gașpar e una cu șaua bicicletei pentru a cutreiera Europa până la Madrid, urmând a alerga apoi, în aprilie, la întoarcere, și semimaratonul Budapestei, toate ca ”încălzire” pentru turul lumii pe două roți, tentativă creionată cu începere din 2017. Și până atunci și-o găsi și companie de drum, căci admiratori are deja. Astăzi, despre ziua 13.

Charles Bukowski said: “Sometimes you climb out of bed in the morning and you think, I’m not going to make it, but you laugh inside — remembering all the times you’ve felt that way.”

Ziua 13, Hyeres-Aix en Provence, 110 km, 8 ore. Prima parte a zilei am fost amortit, cred ca deja tanjeste corpul meu dupa odihna. Nu o sa primeasca, nu am ajuns acasa inca.
A doua parte, vremea extraordinara a invins lenea si padurile m-au inviorat.

Am incercat sa merg tot pe malul marii spre Aix en Provence la prietenul meu Dr. Cristi Todor, care s-a oferit sa ma gazduiasca. Dar valuri de oameni care nu pareau francezi se perindau pe mal si am auzit ca porturile sunt cu infractionalitate mult mai mare. Sunt patit in Bari. Urma Toulon si Marsilia.

Am decis sa evit si am luat-o printre dealuri si munti spre Cristi. Ca prin minune se cascau vai intre munti iar drumul serpuia cumva printre munti. Pareau amenintatori, am urcat din nou si am coborat 100 km dar nu de speriat.

Am incheiat ziua cel mai devreme , pe la 16:00, am facut inainte de cina chiar si o plimbare in Aix en Provence, oras universitar, linistit, dar pretul la imobiliare pe locul 2 in Franta.

Zi usoara, deja 100 km de dealuri nu-s o problema… Genunchii – tot mai tacuti, sezutul protesteaza cu voce mai scazuta, ca vede ca nu-l baga nimeni in seama. incepe sa ia forma seii de la bicicleta.

Ca peisaje, s-au succedat plaje, paduri, vita de vie, cer senin. 20 grade Celsius. Dar maine se anunta plaoie, nu am hotarat ce o sa fac, astept sa vad cerul dimineata. Dar nu am chef sa ma ude. Imi e frig mai usor zilele astea. Si nu vreau ud.

Pe mâine…

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.