”Primul oraș electrificat, primul cros noaptea alergat”. Reeditare: ”Crosul Nocturn”, de Ziua Timișoarei

Anul trecut, cu ocazia Zilei Timișoarei, Atletic Club Maraton iniția o premieră națională, ”Crosul nocturn”, disputat la miezul nopții pe arterele centrale ale orașului, sub deviza ”Primul oraș electrificat, primul cros noaptea alergat”. Reușita sa l-a determinat pe Constantin Dumitra, organizator al celui mai vechi maraton din România, certificat AIMS și ce va ajunge în toamnă la cea de-a 14-a ediție, să organizeze în 3 august 2013 o reeditare a ”Crosului nocturn”. Pe traseul…

Traseul Crosului nocturn din 3 august 2013, ora 23, în organizarea Atletic Club Maraton Timișoara

 

Cu punct de plecare în fața Primăriei Municipiului Timişoara, continuînd peste Podul Mihai Viteazul și la stînga, pe Bulevardul Vasile Pârvan, pînă la Universitatea de Vest, cu întoarcere de 180 de grade în fața instituției. Înapoi peste Podul Mihai Viteazul, cu direcția Piața Huniade, spre Colegiul Tehnic ”Ion I.C. Brătianu”, fost MIU, apoi dreapta, Hotel Continental, dreapta, Poşta Mare, pînă la Podul Decebal, întoarcere pe lîngă Bulevardul Revoluției 1989, cu direcția Prefectură, Hotel Continental – stînga, Piața Huniade – Colegiul Tehnic  Ion I.C. Brătianu.

Finishul este tot la Primărie, vis a vis de Filarmonica Banatul.

Participarea este liberă la evenimentul ce va începe la ora 23 în seara sîmbetei de 3 august, cu ocazia Zilei Timișoarei, iar organizatorii anunță un număr sporit de alergători la start față de ediția inaugurală, inclusiv din alte orașe.

”Asociația Atletic Club Maraton a ținut să puncteze chiar cu ocazia Zilelor Timișoarei un aspect definitoriu pentru municipiul nostru, și anume că a fost primul oraș electrificat din România, prin organizarea unei competiții sportive de masă, alergarea Crosului Nocturn, în ideea că suntem o comunitate cu veleități sportive, dar totodată și pentru a combate sedentarismul, fumatul, consumul de plante etnobotanice și multe altele. Am venit anul trecut cu ideea de a alerga noaptea mai ales prin faptul că Timișoara a fost primul oraș electrificat din țară, și de aceea am oferit denumirea astfel… Primul oraș electrificat, primul cros noaptea alergat”, ne-a precizat Constantin Dumitra, președinte Atletic Club Maraton Timișoara, care are în agendă organizarea anuală a unei serii de alte competiții atletice purtînd caracteristicile sportului de masă.

Surprinzător dar de fapt nu prea, ținînd cont că în urmă cu foarte puține ediții Maratonul București se ”lansa la apă” alegîndu-și ca dată de desfășurare, dintre cele 365 ale anului, una extrem de apropiată iar ulterior chiar suprapusă celei a Maratonului Timișoara, unul deja consacrat în calendarul internațional al Asociației Internaționale a Maratoanelor și Curselor de Distanță (AIMS), și Bucureștiul va avea tocmai în seara de 3 august tot un Cros Nocturn, inițiat de o publicație cotidiană. Ca la noi, la nimeni. De fapt, ridicol și fără comentarii.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la ”Primul oraș electrificat, primul cros noaptea alergat”. Reeditare: ”Crosul Nocturn”, de Ziua Timișoarei

  1. ctm spune:

    Foarte buna precizarea de la sfarsit.
    In toate tarile orasele mari sunt incurajate sa se dezvolte, in cazul Timisoarei se pun bete in roate tot timpul. Bine ar fi sa nu mai depindem de mitici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Atletism: