„102 pentru Poli”: FOTO

Pentru a reflecta importanța pe care a acordat-o dintotdeauna sportului, încă de la înființare, Universitatea Politehnica Timișoara a inițiat în urmă cu câțiva ani în cadrul manifestărilor dedicate aniversării instituției o cursă de alergare pe pista stadionul Știința, în care studenți, cadre didactice și în general toți cei care sunt alături de UPT fug un număr de tururi egal cu cel al anilor de existență ai instituției de învățământ superior.

Tradiţionala cursă de alergare în cadrul Zilelor Politehnicii a mobilizat de la an la an tot mai mulţi studenţi şi cadre didactice, fiecare tură având câte un lider, care a alergat cu steagul instituţiei.

Evenimentul a devenit o tradiție, iar anul acesta, în 8 noiembrie, sub titlul „102 pentru Poli”, s-au parcurs 102 tururi de pistă, lider al primului tur fiind chiar rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan, căruia i s-au alăturat studenți, cadre didactice, absolvenți, reprezentanți ai partenerilor din mediul economic.

În continuare, aproape întreaga comunitate academică a UPT a alergat în cinstea apropiatei aniversări a instituției, din 11 noiembrie, laolaltă reprezentanți ai facultăților, ai ligilor studențești ai departamentelor didactice și administrative. Ultimul tur de pistă l-a avut ca lider, tot tradițional, pe Daniel Dan, prorector al UPT, finalul fiind învăluit în fumigenele alb-violet, în completare și cu un tur cu mașina de Formula Student a UPT Racing Team.

Ca un fapt inedit, la tradiționala cursă de alergare s-a prezentat și Cristian Țopescu – potrivire de nume cu cel al prezentatorului sportiv, un petroșănean în vârstă de 53 de ani care a alergat toate cele 102 tururi de pistă, adică peste 40 de kilometri.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 7

 


Ultimele articole din categoria Atletism: