19 cluburi din țară, 7 categorii de vârstă și 7 distanțe diferite la Campionatul Național de Marș de iarnă al FRA, la ”Dan Păltinișanu”. Trioul cluburilor timișene, 12 medalii din care 3 de aur CS Giroc-Chișoda

Cotidianul Sporttim a decis în favoarea achiziționării unui glob de cristal, pentru a putea anticipa când Asociația Județeană de Atletism Timiș organizează oarece evenimente, ca de exemplu cele din ultimele câteva luni, tip ”gală” sau competiții propriu-zise, și pe care, ca minus organizatoric al forului în speță, AJA Timiș nu le anunță în prealabil și publicației cu profil sportiv din Banat, publicație deținând în secțiunea specifică Atletism peste 31 de pagini de arhivă cu consemnările diseminate în atâția ani. 

De prisos de reamintit și evidența că secțiunea ”Atletism” are în Sporttim prima poziție pe frontispiciul paginii I a cotidianului, chiar sub titlul publicației, cap de listă în înșiruirea principalelor 12 discipline sportive de pe manșeta ziarului, fiecare cu trimitere de acces direct de legătură spre pagina în sine, dedicată ramurii. Așadar, nu ca în oficioasele ”marilor campioni ai presei sportive” de pe Dâmbovița, unde atletismul trece la ”și alte sporturi”, ”Atletism” are rezervat cuvenita importanță în Sporttim, absolut toate articolele despre această disciplină fiind publicate nu doar în pagina secțiune de specialitate, ci și în pagina I a ziarului, fără excepție cap de afiș, chiar în fruntea coloanei principale a paginii I, coloana stângă. Cu alte cuvinte, cu cea mai mare vizibilitate, în caz particular cu mai mare vizibilitate chiar și decât secțiunea ”Fotbal”, căreia îi este alocată coloana centrală.   

Sunt explicații pe care Sporttim n-ar fi fost necesar a le oferi, căci faptele vorbesc de la sine, dar pe care le semnalează în lumina rateurilor de regularitate ale AJA Timiș în planul comunicării, minusuri știrbind buna organizare pe care asociația de profil este cel mai probabil ferm convinsă că o asigură, conform propriei percepții și închipuiri. 

Este un semnal de alarmă pentru conștientizarea forului în speță în sensul adresării unui minim respect comunicării cu publicația de sport din Banat, care n-a fost anunțată cu titlu informativ în prealabil nici despre organizarea de către AJAT a ”Galei” de la finele anului trecut, nici a recentului Campionat Național de Marș – iarnă de la Timișoara, sub egida Federației Române de Atletism.  

Cât de lipsit de conștiință spirituală să poți fi, de responsabilitate și capacitate de discernământ, dar imersat în superficialitate, ignoranță și inconștiență, încât să organizezi evenimente pe plan local, cel de săptămâna trecută cu conotații naționale, dar să nu anunți în prealabil și publicația de sport a locului!? Sporttim este contactat de partenerul de peste hotare, agenție sportivă mediatică din Germania, pentru a disemina video în direct competiții atletice internaționale cunoscute, dar și alte articole de profil, însă nu este anunțat în prealabil de AJA Timiș despre evenimente atletice pe plan local. Oare poate fi ceva mai contrastant decât atât!? 

Nu este responsabilitatea Sporttim dacă AJA Timiș are doar o ”listă scurtă” de contact mediatic, axată pe oficioase ”de partid și de stat”, gen structuri publice de informare sau continuatoare ale unor publicații predecembriste, aceste înclinații și reflexe ale asociației în speță trădându-i agravantele limitări cu orizont îngust, ci este un vot de blam pentru forul cu pricina dacă nu poate susține o minimă comunicare de informare în prealabil cu publicația de sport consacrată a zonei.    

Așa cum nu este nici responsabilitatea Sporttim de a copia anunțuri pe care AJA Timiș cel mai probabil le publică pe propria pagină de pe ”marea rețea de socializare” care și-a schimbat denumirea dar năravul ba, ”rețea” drept una dintre cele mai malefice și dăunătoare activități din întreaga istorie a omenirii împotriva binelui speciei umane – asta însă strict pentru cunoscători, căci naivii nici măcar nu știu că nu știu ceea ce ar trebui cât de cât să știe. Și nu este responsabilitatea Sporttim pentru simplul motiv că presa independentă nu se coboară la standardul de ”pescar” de informații de pe ”marile rețele de socializare”, oricât de ”mari” ar fi aceste zise ”rețele”. Nu constrânge în orice caz AJA Timiș linia activității publicației locale de sport în a o condiționa tacit și din ignoranță să-i preia informațiile de pe ”marea rețea de socializare”, căci unii jurnaliști nu s-au transformat încă în ”pescari din media socială”, la fel cum AJA Timiș clar nu e încă pusă la punct în plan organizatoric în ceea ce privește comunicarea. Know-how, ceva!? 

Cum consideră însă de cuviință, totul fiind strict o problemă de conștiință, de cunoaștere fundamentată și de capacitate de discernământ în a decanta valorile la care ne raportăm.

AJA Timiș n-ar fi semnalat nici măcar într-o doară, ca și cum i-ar fi picat totuși cât de cât fisa în urma evenimentului, să anunțe ce a pus pe roate cu ocazia Campionatului Național de Marș – Iarnă. Fericiți cei săraci cu duhul iar ignoranța este o binecuvântare, dar ne e teamă că nu neapărat și aduce acea mult invocată viață lungă și bună… 

Unii trebuie scuturați de-a binelea pentru a se trezi, fiind greu de crezut că dețin cu adevărat o idee pe ce lume trăiesc. Iar aspectul că își cultivă ”imaginea” sub spectrul simbolismului Meta spune deja destule…

Acestea fiind zise și globul de cristal fiind comandat oricum, atleți de la aproape 20 de cluburi din țară s-au reunit la finele săptămânii trecute pe malurile Begăi la Campionatul Național de Marș – Iarnă, prevăzut cu 7 categorii de vârstă și tot atâtea distanțe diferite de parcurs, cele 3 grupări reprezentante ale Timișului obținând medalii la nivel juvenil. 

S-a mărșăluit la categoriile seniori, sub 23 de ani, U20, U18, U16, Copii 1 și 2, competiția desfășurându-se la stadionul „Dan Păltinișanu” cu participarea atleților de la CS Botoșani, CS Ghelari Hunedoara, CS Muscel CL, CS Unirea Alba Iulia, CSM Bacău, CSM Craiova, CSM Reșița, CSM Suceava, CSS Bârlad, CSS Hunedoara, CSU Reșița, LPS Alba Iulia, LPS Botoșani, LPS Iași, LPS P.T. Craiova, SCM Deva, dar și de la trei reprezentante ale județului nostru: CS Giroc-Chișoda, CSC Moșnița (ambele pregătite de soții Oana și Sorin Staicu) și CSS Lugoj (antrenor Vasile Canea).

Întrecerile au avut loc la probele de 20 km Marş (Seniori și Tineret), 10 km Marş (U20 și U18), 5 km Marş (U18 și U16), 3 km Marş (U16), 3 km Marș (Copii 1), 2 km Marș (Copii 1 și Copii 2) și 1,5 km Marș (Copii 2).

Tinerii atleți din Timiș au cucerit trei titluri naționale, toate la cele mai mici categorii de vârstă, de către reprezentanții clubului CS Giroc-Chișoda. Astfel, medaliile de aur au fost dobândite de Ioanovici Elena Deea (la 2 km Marș – copii 1), Ioanovici Elena Deea, Pfeil Karin Kristine, Lapușcă Adina Maria și Toma Andreea Alexandra (la Echipă 2 km Marș – copii 1) și Dinu Beatrice Yvonne, Cristescu Iris, Popescu Ștefania și Letai Raluca Maria (la Echipă 1,5 km Marș – copii 2).

Nu au fost singurele medalii adjudecate de cei de la Giroc-Chișoda, care au devenit și vicecampioni naționali la patru probe, majoritatea tot la ”Copii”, o dată la categoria sub 16 ani: Pop Alessia Cristina la 3 km Marş U16, Dinu Beatrice Yvonne la 1,5 km Marș – copii 2, Dumitrașcu Tudor Dominik la 2 km Marș – copii 2, Dumitrașcu Tudor Dominik, Ciocoiu Luca Gabriel și Munteanu Cristel Adrian Ioan la Echipă 2 km Marș – copii 2.

De asemenea, a opta medalie a celor de la CS Giroc-Chișoda, de bronz, a fost cucerită de echipa Pop Alessia Cristina, Pop Denisa Andreea și Blaj Diana Maria la 3 km marș la U16. Trei medalii de bronz au intrat și în posesia celor de la CSS Lugoj grație rezultatelor înregistrate de  echipele Ionaș Diana Patricia, Netedu Anca-Daiana, Groza Ioana-Ramina și Hrelescu Natalia (1,5 km Marș – copii 2) și Florea Ariana Cristinne, Florea Ștefany Alexandra și Crașovan Teodora Maria (2 km Marș – copii 1). În componența Har Ganță Octavian, Albert Dragoș Nikolas și Măcrescu Robert, echipa celor de la CSC Moșnița s-a clasat a treia la proba de 2 km Marș – copii 2, cucerind medalia de bronz.

Fotografii furnizate de organizatori de la Campionatul Național de Marș – Iarnă sub egida Federației Române de Atletism și în grija pe plan local a Asociației Județene de Atletism Timiș. AJA Timiș se agită în stilul consacrat nebulos tipic mioritic dar nu-i în stare să anunțe publicația de sport a locului că ține un biet ”Național” de Marș. La mai mare! Autopromovați-vă!

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 7 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: