391 de atleţi de la 28 de cluburi din ţară şi străinătate, record la a IV-a ediţie a Junior Athletics Championship, sâmbătă 20 mai pe „Ştiinţa”, în prezenţa preşedintei F.R. Atletism, Anişoara Cuşmir-Stanciu, şi cu arbitri federali. Singura competiţie de atletism pentru copii şi juniori din ţară organizată la standarde internaţionale, cu premii în bani pentru recorduri

Junior Athletics Championship (JAC), concurs internaţional de atletism pentru copii şi juniori organizat anual de CS Athletics Timişoara, îşi va desfăşura cea de-a patra ediţie sâmbătă 20 mai 2023 pe stadionul „Ştiinţa” din Timişoara. Înscrierile s-au încheiat luni 15 mai, iar după centralizarea datelor organizatorii pot deja confirma că înregistrează un record de participare.

Created with GIMP

Au confirmat prezenţa 391 de atleţi, proveniți de la 28 de cluburi sportive din țară și străinătate. Printre ei, vor participa 50 de alergători din rândul copiilor cu nevoie educaționale speciale (CES). La această secțiune, vor fi două probe individuale și o „ștafetă a integrării” mixtă, la care participă doi sportivi legitimați la cluburi și doi copii cu nevoi speciale. Evenimentul a stârnit interes atât pentru cluburi din străinătate (AK Atina Vršac din Serbia), cât și pentru grupări aflate la sute de kilometri depărtare (din București, Constanța, Craiova, Baia Mare etc.).

Ediția din acest an se bucură de prezența președintelui Federației Române de Atletism, doamna Anișoara Cușmir-Stanciu. De altfel, JAC este o competiție recunoscută de Federația Română de Atletism și va beneficia de arbitri acreditați de forul de la București.

Începând cu această ediție, recordurile competiției la fiecare probă vor fi recompensate cu premii în bani, dintr-un fond de premiere ce va fi anunțat la ședința tehnică.

Festivitatea de deschidere va începe la ora 9:00, iar festivitatea de premiere e preconizată pentru ora 14:45. Întregul concurs va putea fi urmărit online la adresa facebook.com/CSAthleticsTimisoara. La fel ca în fiecare an, la buna organizare a evenimentului își vor aduce contribuția și aproximativ 30 de voluntari, o bună parte provenind din rândul studenților Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Junior Athletics Championship s-a remarcat, încă de la prima ediție, prin nivelul calitativ al organizării, acesta fiind singurul concurs de atletism pentru copii și juniori din România desfășurat la standarde internaționale. Totodată, JAC e primul concurs atletic de un asemenea nivel organizat de un club privat din România. Toate probele de concurs beneficiază de cronometraj electronic, acestea sunt transmise online printr-un serviciu profesionist de live streaming, sportivii care urcă pe podiumul de premiere sunt recompensați cu medalii turnate și fiecare atlet înscris primește un kit de participare. De asemenea, site-ul clubului organizator este bine structurat și optimizat, fiecare participant având posibilitatea de a consulta lista de concurs după înscriere.

Probele de concurs la ediția a 4-a a JAC vor fi următoarele:

U10 – 50 m, 300m, săritura în lungime;

U12 – 50 m, 500 m, săritura în lungime;

U14 – 80 m, 200 m, 300 m, 800 m, săritura în lungime;

U16 – 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, săritura în lungime;

U18 – 100 m, 400 m, 800 m, săritura în lungime

CS Athletics Timişoara mulțumește pe această cale tuturor sponsorilor, partenerilor și contributorilor, fără de care organizarea celei de-a patra ediții JAC la asemenea standarde nu ar fi fost posibilă.

SPONSORI

Decathlon (Sponsor Gold)

Flexik Automation (Sponsor Gold)

Daikin Romania

Tehnodent POKA

Rotary Cetate

PARTENERI

Federația Română de Atletism

Universitatea Politehnica Timișoara

Facultatea de Educație Fizică și Sport (UVT)

Inspectoratul Școlar Județean Timiș

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat

CONTRIBUTORI

Linia de Sosire (cronometraj electronic)

Metal Fashion (medalii, trofee)

Cuadrant (software, hosting)

HDV Studio (live streaming).

Preşedinte al clubului Athletics Timişoara este Raymond Ioan Gulyas, ex-atlet „tricolor” al României la Campionatul European juvenil.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: