”Acoperișul aurit”, livestream sâmbătă seară de la Innsbruck, în Sporttim. VIDEO LIVE, a 18-a ediție a reuniunii atletice de sărituri: cu prăjina și în lungime

Atletismul punctează sâmbătă tradiționala sa întrecere aparte din inima centrului istoric al capitalei Tirolului, Golden Roof Challenge, ajunsă la cea de-a XVIII-a ediție și care poate fi urmărită în format livestream la orele serii în pagina I a cotidianului. Clasica reuniune din calendarul competițional internațional, difuzată video în direct de Sporttim și la precedente ediții din 2017, 2018 sau 2019, are particularitatea de a se desfășura în plin cadru urban, pe cea mai mare pistă atletică mobilă la nivel mondial, în lungime de 72,3 metri și cântărind 25 de tone, ”Fly Swat” fiind amplasată în inima orașului Innsbruck, pe o arteră pietonală înțesată de lume, spectatorii având astfel oportunitatea de a se afla în imediata proximitate a sportivilor, atât în pregătiri cât și în desfășurarea probelor de concurs. 

Atletism în transmisiune video în direct din Austria în Sporttim, măiestrie sportivă cu probe feminine și masculine de sărituri în lungime și cu prăjina, în fața clădirii istorice cu acoperișul aurit din capitala Tirolului. 

Sursa foto: Int. Golden Roof Challenge 

Cea de-a 18-a ediție a reuniunii internaționale Golden Roof Challenge, derulată în orașul olimpic din Alpi în aceleași tradiționale probe de săritură cu prăjina și săritură în lungime, se încadrează în întrecerile de profil ”Golden Fly Series”, iar IAAF va omologa oficial orice eventual record mondial stabilit în ineditul concurs, dat fiind recunoașterea certificată a pistei ”Fly Swat” pentru utilizarea în competiții oficiale.

Ediția din acest an se desfășoară conform obiceiului, în prima jumătate a lunii iunie, după ce, ca urmare a restricțiilor și impunerilor, reuniunea din 2020 a fost organizată în prima decadă a lunii septembrie, iar cea de anul trecut spre mijlocul lunii septembrie. 

În deceniul trecut, Alina Rotaru a concurat cu succes la Innsbruck, câștigând proba feminină de săritură în lungime în ediția din 2015, respectiv încheind pe locul 2 la ediția din 2019.

Între cei aliniați la start sâmbătă seară în țara alpină, multiplul campion paralimpic și recordman mondial Stelios Malakopoulos, din Grecia, actualul lider al ierarhiei mondiale Jacob Wooten și ocupantul locului 3 în același clasament, Matt Ludwig – ambii din SUA, precum și finaliști la ediția din 2021 a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, Robeilys Peinado din Venezuela și Maryna Kylypko din Ucraina.

Iată ocupanții podiumului la probele ediției din 2021 la Innsbruck:

Prăjină masculin:

 1. Ernest John Obiena (Filipine) cu 5,93 metri
 2. Matt Ludwig (SUA) 5,60m
 3. Ersu Şaşma (Turcia) 5,60m

Prăjină feminin:

 1. Anzhelika Sidorova (Rusia) cu 4,65 metri
 2. Iryna Zhuk (Belarus) 4,55m
 3. Polina Knoroz (Rusia) 4,55m

Săritura în lungime masculin:

 1. Markus Rehm (Germania) cu 7,95 metri
 2. Simon Ehammer (Elveția) 7,79m
 3. Radek Juska (Cehia) 7,71m

Lungime feminin:

 1. N. Mironchyk-Ivanova (Belarus) cu 6,55 metri
 2. Jazmin Swayers (Regatul Unit) 6,31m
 3. Milica Gardasevic (Serbia) 6,23m.

Cea de-a XVIII-a ediție a Golden Roof Challenge, etapă inaugurală în ediția 2019 a Golden Fly Series, se desfășoară sâmbătă seară la Innsbruck și poate fi urmărită integral video în direct în Sporttim în format livestream în fereastra deja amplasată în pagina I.  

Vizionare plăcută!

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: