Adelina Pastor (CSM Timișoara), învingătoare detașată cu ștafeta 4×400 a României în Liga 1 a Campionatului European pe echipe din Irlanda, dar ”tricolorii” ratează promovarea în Superligă

Excelentă cursă a ștafetei feminine de 4×400 a României în penultima dintre cele 40 de probe ale Ligii 1 a Campionatului European pe echipe, disputată ieri și azi la Dublin, în Irlanda, cu Adelina Dorina Pastor, de la CSM Timișoara, în cvartetul detașat ca învingător, dar cu toate acestea reprezentativa ”tricoloră” a ratat de puțin podiumul eșalonului secund al atletismului continental și totodată promovarea în Superligă, exact ca în 2011, la Izmir…

Pastor, atleta în vîrstă de 20 de ani pregătită la CSM Timișoara de antrenorul Ioan Damaschin, care a făcut parte din staff-ul tehnic al selecționatei României la întrecerea celor 12 echipe naționale din Irlanda, a încheiat detașat pe locul 1 în Seria 2 a probei de ștafetă 4×400 metri, cu timpul de 3:30,77, ”tricolorele” câștigînd în componența Bianca Răzor, din generația 1994, Mirela Lavric (n. 1992), Pastor (n. 1993), Angela Moroșanu (n. 1988).

Româncele, alergînd pe culoarul 4, au fost urmate în Seria 2 de cehoaice, la peste 6 secunde, respectiv Olanda, la peste 8 secunde,

Cele 4 tricolore au adus 12 puncte României dar și acestea nu s-au dovedit a fi suficiente pentru calificarea în Superligă, clasamentul final la vîrful Ligii 1 în cea de-a patra ediție a C.E. pe echipe fiind 1. Cehia 351,5 puncte, 2. Suedia 311p, 3. Olanda 299p, 4. România 297,5 puncte…

România repetă așadar istoria de la precedenta ediție, din 2011, de la Izmir, cînd se clasa tot a patra, după gazda Turcia, Grecia și Norvegia, ratând calificarea în primul eșalon al atletismului continental.

Selecționatele Cehiei și Suediei, care retrogradau după Superliga din 2011, de la Stockholm, revin așadar în elită, laolaltă cu Olanda, care încheia a cincea în urmă cu 2 ani, în Turcia, după România. ”Tricolorii” au fost urmați la Dublin de portughezi, care retrogradau la rîndul lor în 2011 din Superligă.

Revenind la performanța ștafetei de 4×400 a fetelor, aceasta a fost învingătoare clară și în comparație cu reușitele echipelor din Seria 1 a probei, dominată de gazda Irlanda, în 3:38,43.

Pastor reușea și ieri o excelentă cursă pe aceeași distanță, reprezentînd România în proba de 400 metri.

Cu timișoreanul Sorin Vătămanu în componență, antrenat tot de Ioan Damaschin, ștafeta de 4×400 a băieților României s-a clasat a patra în Seria 2 respectiv a șasea per totalul ultimei probe a competiției de pe Morton Stadium din Sandry (Dublin), tricolorii strîngînd așadar 7 puncte la ultima încercare.

Care a și contat, în condițiile în care primele 3 în serie au fost tocmai Olanda, Cehia și Suedia. Din Seria 1 au înregistrat timpi mai buni decît românii cei din Irlanda și Belgia.

România a alergat pe 4×400 cu Băneașu (n. 1993), Purcea (1991), Vătămanu (1993) și Teofilescu (1990).

Dintre vecinii noștri prezenți la Dublin, Ungaria s-a clasat a noua iar Bulgaria, ca nou-promovată, a 11-a din 12 participante, retrogradînd la loc în Liga 2.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: