Alergători din 9 țări și 9 orașe din România la Pădurea Verde, în probele ”Pe-un picior de plai”

Cursele “Pe-un picior de Plai”, organizate de Asociația Club Sportiv Alergotura în 12 septembrie la Pădurea Verde, în cadrul Festivalului Plai, au avut succes în rândul alergătorilor, fiind înscriși la start participanți din mai multe țări, dar și din multe orașe din România, aceștia apreciind alegerea traseelor într-o zonă fără trafic rutier și interesul echipei de organizare de a asigura toate facilitățile necesare. Cu ocazia evenimentului s-au colectat aproape 3500 de lei, bani care vor fi donați Florinei Gociuman, o tânără care a participat la Timotion 2015 și care în urma unei complicații medicale are nevoie de tratamente de recuperare costisitoare (detalii despre caz și despre cum se pot face donații pe www.helpflorina.com).

În total, au fost peste 350 de persoane înscrise care au venit din Franța, Irlanda, Turcia, Ungaria, Polonia, Spania, Portugalia, Statele Unite ale Americii și România, precum și din orașe apropiate Timișoarei: Arad, Oradea, Petroșani, Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Reșița, Caransebeș. Participarea internațională s-a datorat publicului din străinătate care a venit la Festivalul Plai și care a fost interesat și de evenimentele sportive din oraș.

Reacția alergătorilor la finalul curselor de 5, 10 și 21 de kilometri este o încurajare pentru membrii Alergotura să continue organizarea de evenimente sportive de masă.

“Mulțumesc organizatorilor pentru atmosfera frumoasă, pentru spriritul de fair play promovat, mulțumesc voluntarilor pentru încurajările oferite pe tot parcursul competiției, mulțumesc Olimpiu Porumb pentru frumoasa surpriză de la final! Competiția Pe-un picior de plai inițiată de Alergotura Timișoara o recomand cu drag tuturor celor care vor să schimbe stilul de viață cu unul sănătos”, a spus Daniela Marton. “Mulțumim frumos. Ați fost la înălțime din toate punctele de vedere. Aștept cu nerăbdare viitoarele alergări organizate de voi”, Tiberiu Maghera.

Pe-un picior de Plai – (Pădurea Verde) – Timișoara (locul 2). Timp semimaraton: 01:20:30 (03:50 /km)

Cel mai bun timp al meu într-un semimaraton-concurs. Înainte să dau câteva detalii despre cursă vreau să încep prin a felicita organizatorii acestui eveniment care au făcut posibilă alergarea de azi și să evidențiez niște amănunte: acest eveniment, ca de altfel și Timotion, este organizat de oameni care aleargă, care știu ce înseamnă acest sport și care fac tot posibilul să îi mulțumească pe toti. Țin cont de feedback-urile alergătorilor și de nevoile lor. Până și acele de gămălie sunt sigur că au fost alese de cineva care aleargă: micuțe, super ok să îți prinzi numărul. Ar trebui ca și alții care organizează să învețe și să ia exemplu. În primul rând alergăm pentru sănătate, pentru a ne bucura de fiecare moment, nu pentru a face bani. Felicitări !!! Azi (sâmbătă – n.r.) s-a alergat mai mult pe pietriș, drum forestier și puțin asfalt. A fost așa cum ne așteptam să fie. Și dacă era și noroi era la fel de bine ! Pentru că e o alergare de pădure. Pe traseu voluntarii ne susțineau după nume, mulți pe care nici nu îi cunoșteam. Super fain!”, Alin Bugari (locul I la Timotion 2015).

Inițiativa Alergotura de a organiza curse de alergare pentru prima dată la Pădurea Verde a avut succes și datorită celor aproape 40 de voluntari care au fost alături de membrii clubului, precum și datorită partenerilor care au oferit suport cu diferite servicii și activități. S-au alăturat partenerii: Festivalul Plai, Primăria Municipiului Timișoara, Școala Mamei Junior, Poliția Locală, WorldClass, DJ Kuky, Clubul de Radioamatori QSO Banat Timișoara, Jandarmeria Română, Federația Sportul pentru Toți, Universitatea Politehnica Timișoara, ISU Timiș, Agenția Județeană Sportul pentru Toți, Clubul de Radioamatori Timișoara, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, RoSilva, Dab IT, Casa Irlandeză – Felix Băi, Neuromed și Oil Solutions Company.

Cursele “Pe-un picior de Plai” au fost organizate în cadrul Săptămânii Europene a Sportului împreună cu Asociația Județeană Sportul pentru Toți, cu sprijin din partea sponsorului principal compania de IT Movidius. Rezultatele participanților pot fi văzute la acest link: http://alergotura.ro/plai/.

+

Alergotura îi invită pe cei care vor să facă mișcare în aer liber la turele săptămânale organizate în Timișoara, al căror program este publicat pe site http://alergotura.ro/ture/, dar și la următoarele evenimente:

Miercuri 16 septembrie, alergare în cadrul Săptămânii Mobilității organizate de Primăria Municipiului Timișoara, cu detalii pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/events/779481832160977

Sâmbătă 24 octombrie, Trail Run Petrovaselo, un eveniment marca Alergotura în parteneriat cu Petrovaselo.

23 aprilie 2016, Timotion 2016, eveniment marca Alergotura pentru încurajarea mișcării, incluziunii sociale și susținerii ONG-urilor din comunitatea locală.

Membrii Alergotura le mulțumesc tuturor celor care li se alătură în organizarea de evenimente sportive non-profit, cu scop caritabil: voluntari, sponsori, parteneri, autorități, prieteni și participanți.

Împreună putem aduce o schimbare în comunitate, împreună arătăm că #timisoarasemisca.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Atletism: