Alergotura și Prietenii invită timișorenii la un eveniment cu 5 probe de alergare: Timotion – Timișoara se mișcă!

Un grup de voluntari din cadrul Alergotura, împreună cu mai mulți parteneri din Timișoara, organizează în 25 aprilie 2015 un eveniment sportiv cu 5 probe de alergare, la care pot participa de la persoane neantrenate până la persoane care au capacitatea de a parcurge distanțe mai lungi. Timotion – Timișoara se mișcă! va avea două obiective principale: încurajarea timișorenilor să vină la alergare, pentru că este un sport accesibil oricui și benefic pentru sănătate, și să doneze taxa de înscriere la eveniment pentru un proiect în interesul comunității locale.

alergo 1

 

 

„Conceptul Timotion are ca nucleu importanța educației atât în ceea ce privește propria sănătate, cât și spiritul civic și implicarea în proiectele comunității din care facem parte. Dorim să încurajăm timișorenii să vină la alergare, să vadă că este ușor și plăcut după ce sunt depășite barierele de confort. Un alt aspect pe care-l urmărim este încurajarea donațiilor. Și noi suntem datori să ajutăm comunitatea. Un obiectiv al Timotion este să încurajăm persoanele de toate vârstele să adopte spiritul filantropiei, să doneze puțin, să conștientizeze că un număr mare de donații mici poate să ajute la îndeplinirea unor obiective mari. Și nu în ultimul rând, sperăm ca acest eveniment să fie unul plăcut, un prilej de petrecere a timpului liber alături de familie, prieteni, colegi”, a spus Cristina Potra Mureșan, managerul proiectului.

”Timotion – Timișoara se mișcă!” va avea 5 probe pentru tot atâtea grupuri țintă: începători de orice vârstă și copii cu părinți, părinți cu bebeluși, persoane în fotoliu rulant și cei pasionați de role, persoane puțin antrenate și persoane care se antrenează constant. Astfel, primele 3 probe se vor derula pe distanțe între 1 și 2 kilometri, a patra probă va fi un cros pe o distanță de 5 – 6 kilometri, iar cea de-a cincea este un semimaraton pe o distanță de aproximativ 21 de kilometri. Traseele vor fi amenajate în zona centrală a orașului, în special pe pistele de alergare de pe malul canalului Bega.

alergo 2

 

 

„Le transmitem celor interesați că Timotion – Timișoara se mișcă! nu este un eveniment sportiv care încurajează competiția, ci unul care încurajează participarea. Din acest motiv vom avea un alt fel de premii: pentru cea mai mare echipă, pentru clasa cu cei mai mulți elevi participanți, cel mai tânăr și cel mai vârstnic participant și alte categorii care sperăm să entuziasmeze și să atragă cât mai mulți alergători”, a adăugat Cristina Potra Mureșan.

Înscrierile pentru evenimentul sportiv și detalii despre proiectele care urmează să beneficieze de donații vor fi disponibile în luna martie pe site-ul timotion.ro, pe care, în prezent, sunt disponibile informații despre eveniment.

Proiectul Alergotura beneficiază de sprijin din partea Primăriei Municipiului Timișoara, a Consiliului Județean Timiș și a sponsorilor (lista lor va fi disponibilă pe site-ul timotion.ro).

alergo 3

 

 

Parteneri ai evenimentului: Festivalul Plai, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Asociația Ceva de Spus, Clubul Sportiv Alternative, Lutz & Associates, Avocat Ramona Grubacki, Fundația Comunitară Sibiu, Universitatea Politehnica Timișoara, iar lista este deschisă.

Asociația Alergotura s-a înființat în mai 2011, la inițiativa lui Cătălin Petru, un tânăr timișorean care a renunțat la sedentarism. Inițiatorul a dorit să promoveze un stil de viață sănătos și echilibrat și a reușit să motiveze un grup din care astăzi fac parte aproape 50 de membri și peste 100 de fani, dintre care mulți au reușit să avanseze de la stadiul de începători până la cel de finaliști de maratoane.

alergo 4

 

 

Clubul Alergotura organizează ture de alergare în aer liber, în fiecare zi, în diferite locuri din oraș: Calea Șagului, Calea Aradului, Calea Lugojului, Parcul Botanic, Parcul Central, în zona Galeriei de Artă Triade, zona Gării de Nord, Bulevardul Gheorghe Lazăr, Bulevardul Take Ionescu. Istoria clubului și activitățile curente ale acestuia le puteți afla accesând www.alergotura.ro.

Parteneri media: Tion.ro, TVR Timișoara, Radio Timișoara, Pressalert.ro, DeBanat.ro, Ziua de Vest, Radio Impuls, 24 – FUN.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 5

 


Ultimele articole din categoria Atletism: