Alexandru Corneschi câştigă în 1:08.54 Timişoara 21k Sport Guru cu alergători din 21 de ţări la start, Burtea prima la feminin, iar pe 10km Hriscu la băieţi şi Cristina Bălan la fete. Peste 1.200 de participanţi

Peste 1.200 de adulţi şi copii, alergători amatori şi de elită, au luat duminică startul Timişoara 21k by SportGuru, reuniune atletică internaţională organizată de SportGuru în centrul capitalei Banatului în parteneriat cu Primăria Timișoara, la care au participat alergători din 21 de ţări. Alexandru Corneschi a câştigat principala probă a evenimentului sportiv, semimaratonul, cu timpul de 1:08.54, Raluca Burtea trecând prima linia de sosire în cadrul categoriei feminin, în 1:27.28.

A patra ediţie a Timişoara 21k by SportGuru a reunit la start peste 1.200 de alergători, de la atleţi de elită şi până la copii începători, sufletişti ai întrecerilor pe şosea din 21 de ţări. 

Cursele propuse de organizatori au fost alese pentru toate nivelurile de pregatire: semimaraton 21km, cros 10km, cros 3km și o cursă dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Primul loc în proba de semimaraton masculin a fost ocupat de Alexandru Corneschi, care a ajuns la finish cu un timp de o oră, 8 minute şi 54 de secunde. Pe următoarele locuri s-au clasat Aleksandar Krstić (timp 1:14:00) şi Alexandru Bălan (locul III, timp 1:15:35).

La feminin, proba de 21km a fost câştigată de Raluca Burtea (timp 1:27:28), urmată de Alina Preda (locul II, 1:29:06) şi Alina Gabriela Dan (locul III, 1:33:16).

Cursa de 10 kilometri a fost strânsă în întrecerea masculină. Prima poziţie a fost ocupată de Dan-Alexandru Hriscu (0:33:58), urmat de Leonard Barda Biro (locul II, timp 0:35:44) şi Marius Adrian Fora (locul III, timp 0:36:00).

În clasamentul feminin, pe primele poziţii au fost Cristina Daniela Bălan (locul I, 0:39:32), Liliana Maria Dragomir (locul II, 0:39:36) şi Jade Brasdefer (locul III, 0:40:00).

Evenimentul de alergare a avut startul în Piaţa Unirii, iar traseul complet s-a desfăşurat prin preajma unora dintre cele mai importante repere ale oraşului, precum Bastionul Maria Therezia, Catedrala Mitropolitană, Universitatea de Vest sau Muzeul Naţional al Banatului.

Timişoara 21k este o sărbătoare a alergării. Am oferit un prilej în plus şi un cadru organizat pentru cei care şi-au dorit să alerge la prima cursă a anului în oraşul de pe Bega. Cu fiecare ediţie, ne bucurăm că putem să asistăm la tot mai mulţi participanţi care descoperă alergarea şi fac primii paşi spre cursele de profil. Totodată, suntem martorii unei demonstraţii de performanţă şi trăim momentele spectaculoase oferite de alergătorii de elită”, a spus Andrei Dordea, Director Timişoara 21k.

Fondul de premiere

Fondul de premiere a fost în valoare de peste 20.000 de lei, în bani şi produse, toţi participanţii beneficiind de un kit de participare format din număr de concurs, chip pentru cronometrare electronică, produse oferite de partenerii evenimentul şi un tricou de alergare oferit de partenerul tehnic, Mizuno.

Partenerii evenimentului

Timișoara 21k a fost organizat de SportGuru, cel mai mare retailer de articole sportive specializate din România, în parteneriat cu Primăria Timișoara. Printre partenerii evenimentului s-au aflat:

  • sponsori gold: wearesports

  • sponsori silver: Banca Transilvania

  • sponsori bronze: Superbet

  • parteneri tehnici: Mizuno, Compressport, Autonom

  • parteneri nutriție: Gold Nutrition

  • parteneri media: Iulius Town, SportID

  • parteneri: World Class, Casa Auto, Garmin

Mai multe detalii despre SportGuru Timișoara 21k sunt disponibile pe www.Timisoara21k.ro.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = sapte

 


Ultimele articole din categoria Atletism: