Alt ghinion:atele.Pastor, nu cu ştafeta ci cu Ambulanţa la spital

Lovitură şocantă pentru atletismul timişorean. Adelina Dorina Pastor, sportiva numărul 2 a judeţului Timiş pe 2011, a fost accidentată în cursul încălzirii pentru penultima probă din cadrul Campionatului Naţional de sală al juniorilor I, cea de ştafetă 4×400 metri, cu nici 10 minute înaintea startului. Incidentul survine spre finalul unui excelent sezon indoor al atletei în vîrstă de 18 ani, care părea a zbura spre startul Mondialului de seniori din 9-11 martie.

Pastor urma să fie selecţionată în ştafeta feminină a României de 4×400 metri în vederea alinierii la Campionatul Mondial de seniori, ce va avea loc luna viitoare la Istanbul, dar acum participarea sa este în dubiu. Adriana Limona, medic al lotului reprezentativ, va reveni duminică seara de la Balcaniada de seniori, ce se derulează în Turcia, şi va investiga gravitatea accidentării lui Pastor, ajunsă cu Ambulanţa în spital, unde i s-au aplicat atele.

Şi apropo de Balcaniadă, celălalt vîrf al atletismului timişorean, Sorin Claudiu Vătămanu, care a spulberat tot în acest sezon de sală, urmînd să-i expire paşaportul în cursul următoarelor luni, n-a putut fi selecţionat în ştafeta masculină de 4×400 metri a seniorilor României, unde i-ar urma ca rang lui Cătălin Cîmpeanu, ce s-a aliniat la competiţia regională din Turcia.

„Era foarte multă lume şi agitaţie în sală, după atîtea probe, şi este vorba despre un sportiv încă nereperat de către organizatori, care pur şi simplu a sărit în faţa sa, iar Adelina a intrat în el. Adelina plecase într-o accelerare, antrenîndu-se pentru proba de ştafetă, ce urma să înceapă. S-a rostogolit de două ori după impact şi a acuzat imediat dureri la genunchi şi coapsă”, a explicat antrenorul emerit Ioan Damaschin, care o pregăteşte pe sportiva legitimată la LPS Banatul şi CSM Timişoara.

„A fost transportată cu Ambulanţa la spital, unde i s-a efectuat o radiografie. Şi acolo erau mulţi oameni, pacienţi cu diverse fracturi. I s-au aplicat atele pe piciorul stîng iar luni va fi supusă unei investigaţii RMN la genunchi, pentru a ne edifica în privinţa ligamentelor. A intrat în grija asistentului medical al lotului naţional şi olimpic, Iustin Răduţiu”, a mai spus profesorul Ioan Damaschin. Colegii de club Cosmin Dumitrache şi Sorin Vătămanu au dus-o pe umeri la cameră, după externarea din spital.

Pastor urma să facă parte din ştafeta de 4×400 metri a LPS Banatul, împreună cu Larisa Gancea, din generaţia 1994, Livia Cristurean (n. 1996) şi Mirabela Nicoleta Trăilescu (n. 1996), la start cu alte 8 echipe din ţară. Proba era penultima a unei reuniuni cu 352 sportivi, dintre care 228 la masculin, de la 85 de cluburi din ţară.

Era o zi foarte frumoasă pentru atletismul timişorean, cu un record personal al lui Cosmin Dumitrache, nou campion naţional de juniori I pe 60 metri garduri, în 8.14 secunde, şi cu triumful naţional al ştafetei băieţilor de 4×400 metri. Dar…

Este al doilea ghinion major pentru Pastor, care în vara lui 2011 era descalificată şi pierdea implicit medalia de bronz a probei de 400 metri la Campionatul European de juniori I de la Tallin, o problemă musculară survenită pe parcursul finalei dezechilibrînd-o şi călcînd în afara culoarului, eroare detectată ulterior graţie înregistrării video. Deşi anunţată pe locul 3, Pastor a fost ulterior descalificată.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Alt ghinion:atele.Pastor, nu cu ştafeta ci cu Ambulanţa la spital

  1. adelina spune:

    Sunt foarte bine nu am nimic :X voi participa cu mandrie la CM de seniori impreuna cu stafeta Rominiei la 4×400 m … si bineinteles la CN de Seniori care va avea loc saptamana ce urmeaza :X:X::X In 2 zile voi putea alerga multumita doctorului Obreja !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 2

 


Ultimele articole din categoria Atletism: