Andrei Ionuț Bărbuț (CSM Timișoara), campion național de tineret la semimaraton

Andrei Ionuț Bărbuț, un multiplu medaliat la nivel național, a câștigat sâmbătă titlul pe țară în Campionatul Național de semimaraton pentru seniori, tineret și juniori ce a avut loc la Craiova, atletul timișorean impunându-se între participanții în cadrul probei de tineret.

Bărbuț a mai adăugat o medalie de preț în palmaresul personal reușind o cursă cronometrată în 1:08,45 pe distanța clasică de semimaraton, 21,1 kilometri, cu care a cucerit titlul național al categoriei tineret, în fața lui Ionuț Dumitru, din generația 1996 la CSȘ Târgoviște Juniori, care a parcurs distanța în 1:09,17, mai tânărul atlet dâmbovițean devenind totodată și campion național al probei de juniori.

În ansamblul competiției, pe lângă titlul pe țară la tineret, timișoreanul Bărbuț a încheiat pe un creditabil loc 6 în ierarhia generală a întrecerii masculine, câștigată de Nicolae Alexandru Soare, sportivul născut în anul 1991 și legitimat la CS Știința Bacău încheind în 1:05,11.

Bărbuț, un atlet din generația 1994 crescut la LPS Banatul de profesorul Marcel Grigorescu și pregătit în ultimul an de profesoara Mihaela Răsădean, a cules de-a lungul acestui deceniu o serie de clasări pe podiumurile naționale într-o varietate de probe pe distanțe medii și lungi, putând fi considerat un poli-alergător, inclusiv cu apariții internaționale sub steagul României și cu participări în țară și peste hotare și în competiții de cros.

Andrei Ionuț Bărbuț este fratele mai mare al fotbalistului Cristi Bărbuț, de la secund divizionara ACS Poli Timișoara, și nu se poate spera decât ca și componentul grupării alb-negru să-i calce pe urme talentatului și performantului atlet.

O foarte bună clasare în întrecerea de juniori a semimaratonului pentru lugojeanul Mădălin Marian Bulgărașu, de la CSȘ, al patrulea pe țară, sportivul din generația 1996 încheind cei 21,1 km în 1:12,51.

La naționalele de semimaraton de la Craiova au participat reprezentanți a 27 de cluburi, 53 din totalul celor 80 de concurenți fiind la masculin.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = treisprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: