Anita Zaro câștigă aurul la tineret feminin la Maratonul București, locul I și pe echipe cu CSU Politehnica

Anul competitional al Federației Române de Atletism s-a încheiat cu clasicul concurs de maraton, iar după un sezon încărcat dar și cu rezultate notabile ”alb-violetele” de la CSU Politehnica au urcat din nou pe podiumul de premiere. Anita Zaro a făcut o cursă tactică și a sosit a patra conform clasamentului general al senioarelor la ”International Raifeissen Bank Marathon – Bucuresti 2021” grație timpului de 3 ore, un minut și 12 secunde, prima în schimb la tineret individual. 

Iulia Drăgoi, debutantă în asemenea curse lungi, ea fiind campioană națională la tineret la 3.000 de metri obstacole, a depășit dificultățile probei pe distanța de 42.195 kilometri și a sosit a doua la tineret.

Zaro și Drăgoi, împreună cu coechipiera Ramona Coverca – și ea debutantă la maraton, au cucerit astfel locul 2 pe echipe în clasamentul senioarelor și prima poziție la feminin tineret – laureate ale Campionatului Național al FRA de maraton la această categorie.

Anita Zaro, masterand la Universitatea de Vest, încheie un sezon excelent, ea obținând la individual 6 titluri de campioană națională la tineret  – pe 3.000 de metri în sală, la 10 kilometri pe șosea, 5.000 de metri pistă, alergare montană, cros și maraton. 

Titlurilor naționale câștigate la individual li se adaugă contribuția definitorie în clasamentele curselor pe echipe – obținând alături de colegele de la CSU Politehnica laurii Campionatelor Naționale ale senioarelor în cursele de semimaraton și alergare montană, plus titlurile naționale de tineret la C. N. de 10km, semimaraton, alergare montană, cros și acum maraton.

Dacă adăugăm medaliile de argint la 10.000 de metri tineret și semimaraton, bronz la 5.000 de metri senioare, bronz și la 1.500 de metri în sală și în aer liber, în anul competițional 2021 Anita Zaro a obținut pentru clubul alb-violet nu mai puțin de 19 medalii. Frumoasă reprezentare a Politehnicii în toate colțurile țării…

Iulia Drăgoi, studentă în anul 3 la Facultatea de Educație Fizică și Sport, a avut o contribuție meritorie duminică la câștigarea medaliilor la senioare și a titlului la categoria tineret, proba favorită fiind cea de 3.000 de metri obstacole, în care este campioană a țării. Drăgoi a obținut în 2021 locul 2 la cros și maraton, dar și o medalie de bronz la Campionatul Național de alergare montană.

Georgina Coverca, și ea studentă în anul 2 la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UVT, debutantă la maraton, și-a depășit limitele ocupând locul 4 la tineret individual și a avut o contribuție benefică obținerii medaliei la senioare, în luptă cu CSU Politehnica București și CSM Craiova.

Fetele din grupa de atletism a antrenorului Daniel Chirilă, și anume Zaro Anita, Drăgoi Iulia, Tămășilă Yasmina, Coverca Georgiana, Bota Denisa, Zaro Denisa și Ivanciov Carla au obținut per general în 2021 nu mai puțin de 30 de medalii, dintre care nu mai puțin de 12 titluri de campioane naționale, atât la seniori cât și la categoria tineret.

Spor la alergare cu speranța ca Timișoara să aprecieze prin comunitatea din care fac parte, prin lumea arenelor și sponsorii săi, eforturile depuse de aceste tinere sportive în alb-violet, astfel încât să fie găsite și soluții ca atletele să continue pe făgașul ascendent.    

Sporttim vă invită pe pagina de pe rețeaua social media MeWe

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 45

 


Ultimele articole din categoria Atletism: