Arhitectul timişorean Mircea Covaciu, cel mai iute român la Maratonul Berlinului, kenyanul Kipsang stabilind un nou record mondial

Recordul mondial al probei masculine de maraton, pe 42,195 kilometri, a fost doborât în această dimineaţă pentru a opta oară pe acelaşi traseu plat şi rapid al competiţiei berlineze la ultimele sale 15 ediţii, performanţa aparţinându-i unui kenyan, pe când cel mai iute dintre cei 57 de alergători amatori români prezenţi la start a fost tocmai un timişorean, arhitectul Mircea Covaciu.

Mircea Covaciu (stânga), în august 2013, la ”Crosul nocturn” al Timişoarei, pe locul II, după Raymond Gulyas şi înaintea canotorului Daniel Donci

 

Wilson Kipsang, în vârstă de 31 de ani, a doborât cu 15 secunde vechiul record mondial al probei, deţinut de compatriotul său Patrick Makau, şi stabilit tot la Maratonul Berlinului, în 2011. Kipsang a fost cronometrat în 2:03.23, cu 42 de secunde avans în faţa unui ex-campion mondial pe 5.000 metri, Eliud Kipchoge, al doilea în întrecerea masculină a acestei ediţii aniversare, a 40-a la BMW Berlin Marathon.

Într-o asemenea companie selectă şi între zeci de mii de participanţi la start, arhitectul timişorean Mircea Covaciu a alergat doar al doilea său maraton, îmbunătăţindu-şi timpul şi încheind pe 42,195 kilometri în 2:54.09, cel mai rapid dintre cei 57 de români aliniaţi la start în această probă.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = sapte

 


Ultimele articole din categoria Atletism: