Atleților copii și juniori ai LPS Banatul, sportivi ai Timișoarei, le este interzis de peste o lună accesul pe ”Dan Păltinișanu”, arenă sportivă a Timișoarei, sub pretextul CJT că s-ar putea accidenta

Situație absurdă, ridicolă și complet anormală căreia îi cad pradă de peste o lună numeroși atleți copii și juniori împreună cu antrenorii lor, de la LPS Banatul, așadar sportivi ai Timișoarei, cărora li s-a interzis accesul pentru obișnuitele antrenamente pe o bază sportivă foarte apropiată dar și de tradiție în activitatea lor, stadionul ”Dan Păltinișanu”, cu semnificativa mențiune că respectivele grupe nu încurcau pe absolut nimeni în cele două descinderi săptămânale pe marele oval, unde nici nu accesau utilități din dotare, ci pur și simplu consumau doar… aerul prin alergările strict doar pe trepte, pe coronament, pe calea dosnică în pantă de acces rutier pentru aprovizionare și pe o pistă de asfalt de la nivelul gazonului, fără a fi atins un fir de iarbă al gazonului. Motivul dinspre CJT este aberant și pueril iar purtarea pe drumuri a antrenorilor pentru a-și face dreptate, o sfidare a demnității umane.

Acesta este efectul birocrației prostești și a imixtiunii administrațiilor comunităților în lumea sportului, minusuri împănate în acest caz cu un soi de ”corectitudine politică” împinsă până în pânzele albe și purtând de la o poștă pecetea regulilor și restricțiilor de sorginte cominternistă ce sufocă societatea europeană în lațul totalitarului său proiect unional federalist.

Cu asta se aleg practic cetățenii unei comunități, sportivi în acest caz, și anume să li se închidă în nas ușa unei baze sportive locale pe care o foloseau de ani de zile și în care nu pricinuiau nici un deranj, pe motiv că administratorul arenei ”Dan Păltinișanu”, Consiliul Județean Timiș, nu și-ar asuma responsabilitatea accidentării atleților copii și juniori în respectiva incintă. Un foarte ieftin pretext, precum nuca în perete, ales pe măsura incompetenței de care au dat și dau dovadă acești ineficienți și jalnici administratori ai unui patrimoniu sportiv comun, al întregii comunități. Bineînțeles că nimeni nu i-ar face responsabili pe cei de la CJT dacă un copil ar suferi o accidentare, și nu mai are rost discuția în privința faptului că da, sportul este sport și mai apar și inevitabile accidentări, precum la fel de bine înțeles este faptul că antrenorii respectivilor atleți se îngrijesc și sunt responsabili de buna pregătire și de integritatea corporală a juniorilor.

Altceva nu puteau să inventeze purtătorii de mapă și de hârtii de la CJT!?

Este mai bine de o lună, de la începutul ultimei decade din septembrie, de când antrenori și elevii lor din secția de atletism la LPS Banatul au constatat contrariați și cu consternare că li s-a închis poarta în nas la stadionul imediat alăturat liceului, pe care se antrenau de ani de zile. Un stadion care o fi în acte al Consiliului Județean, dar care de fapt este al sportului și sportivilor timișoreni în primul rând, căci altfel CJT l-ar putea la fel de bine închide și lua acasă, dosit într-o groasă mapă a aberanților birocrați și cărăuși de produs finit al tăierii pădurilor.

Păi bine băi nesimțiților, și tocmai acestea sunt modul de adresare și etichetarea potrivită pe măsura prostiei voastre funcționărești de duzină, vouă, cei care ați dat ordin să trântiți porțile unei arene sportive în nasul unor copii ai Timișoarei, chiar nu vă crapă obrazul de rușine!?

Suferă de pe urma unei aberații activitatea a 3 antrenori și pregătirea a circa 50 de copii din categoriile de vârstă 2 și 1, plus juniori 3, 2 și 1, și asta de peste o lună de zile. Portarii ovalului ajuns din toate punctele de vedere la stadiul în care a ajuns pe seama onor grijii administratorilor de la CJT doar execută ordinele prin a ridica din umeri, ”n-avem ce face”. În condițiile în care nu se intră pe iarba gazonului, ci doar pe betonul treptelor și coronamentului plus al unei piste construite, respectiv pe panta de acces auto de la Peluza Sud, atât cât se va mai putea, căci iarna îngheață.

Dar cuiele ce le bat în acest caz administratorii birocrați în talpa atletismului juvenil local, și de fapt nu numai, sunt mai periculoase, drept mai mari obstacole decât vitregiile iernii.

Directorul adjunct al LPS Banatul, Mihai Ion, a încercat la rândul său să pledeze în favoarea grupelor de copii și juniori, pentru deblocarea jenantei situații, care necesită pare-se o perioadă de rezolvare de peste o lună, pentru o amărâtă de aprobare scrisă, când de fapt în orice țară civilizată o asemenea aberație ar fi înlăturată de pe un minut pe altul.

Capac la toate, antrenorii au fost umiliți în ultimul hal prin purtarea lor pe drumuri între instituții care de care mai birocratice și sufocate de hârțogăraie inutilă, pentru depunerea unei simple solicitări. Profesorul Ion Niculiță, la vârsta sa respectabilă, expediat ca o minge de celuloid de colo până colo, între Municipalitate, DJST, comiții și comitete, CJT și lă-sa-ți-ne, fără nici cea mai mică explicație pertinentă din partea Consiliului Județean Timiș în ajutorul rezolvării eficiente și utile a păsului celor văduviți la urma urmei de un bun comun.

O unică placă, nu răspundem pentru accidentarea atleților, și care va să zică interzis pătrunderii lor în incintă. Timișoara, 2016, capitală cu nu știu ce mari veleități pe hârtie dar de fapt cu realități de asemenea natură.

Programul respectivilor sportivi nici nu încurca lucrurile pe ”Dan Păltinișanu”, de două ori pe săptămână, marți și joi sau vineri. Iar pe vremuri, accesul pe acel oval era de fapt mult mai larg, cu programul mult mai complet. Timișorenii, chiar și cei legitimați în grupări aderente sportului competițional, nu mai pot însă intra pe un stadion al orașului care nu este nici al purtătorului de mapă cu hârtii, nici al străluciților proști care încurcă borcanele ca lucrurile să meargă pe măsura sclipirii lor, cât se poate de prost și nefiresc în această biată țară.

Ceva noroc are CSM Timișoara, care a rezistat urgiei stopării atleților pe ”Dan Păltinișanu” prin pătrunderea la necesarele pregătiri a celor 4-5 alergători din grija antrenorului Ioan Damaschin, cărora li s-au alipit în această excepție alți câțiva copii de la LPS Banatul aflați sub îndrumarea profesoarei Mihaela Răsădean. Dar cei mai mulți, grosul atletismului juvenil al liceului, au fost lăsați pur și simplu pe drumuri, și cu antrenorii purtați în neștire prin oraș, în căutarea reabilitării unui drept indubitabil.

Timișorenilor le-a fost și le este pur și simplu furată Timișoara. Deschideți-le băi nesimțiților porțile copiilor! Sau pixul vostru este într-atât de fin și important încât nu se demite cu o mâzgălitură de două secunde în acest sens!? Vai, dar importanți neica nimeni au devenit mulți străjeri în acest biet oraș!

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Atletism: