Ionuţ Andrei Bărbuţ (CSM Timişoara), locul 5 la juniori în etapa I a Campionatului Naţional de alergare montană

Week-end cu apreciabile participări a 4 atleţi juniori timişoreni, aşadar reprezentînd un oraş de şes, într-o competiţie naţională probînd anduranţa în regim de teren denivelat, dar şi cu un semn de întrebare în privinţa totalei absenţe a Timişoarei de la deschiderea sezonului atletic în aer liber, odată cu etapa I a Campionatului Naţional de juniori III.

Întrecere în ale cărei 38 de probe vecinii cărăşeni au obţinut 3 locuri I şi un loc secund, prin juniorii Liceului Teoretic Traian Vuia Reşiţa, dar în care nu s-a aliniat nici un timişorean între cei 178 de atleţi prezenţi, de la 97 de cluburi din ţară.

Timişorenii şi-au măsurat însă forţele între cei 51 de sportivi prezenţi astăzi în cele 4 probe ale etapei I a Campionatului Naţional de alergare montană pentru seniori şi juniori I, ce a avut loc la Slănic Prahova, unde Andrei Ionuţ Bărbuţ, pregătit la LPS Banatul şi CSM Timişoara de profesorul Marcel Grigorescu, a obţinut un creditabil loc 5 în întrecerea juniorilor I, cu timpul de 31:50 minute pe cei 8 kilometri ai parcursului, încheind la un minut şi 8 secunde după Ionuţ Dumitru, de la CS Tîrgovişte. Bărbuţ, aflat la absolvire, din generaţia 1994, continuă aşadar cu participările nu doar pe pistă, ci şi pe relief înclinat.

Mai tînărul său coleg David Rus (LPS), din generaţia 1997, aşadar un junior II, a încheiat al 14-lea pe acelaşi traseu al juniorilor mari, în 39:14, fiind al doilea cel mai tînăr participant din grupa de 1997.

LPS a avut şi două fete în concurs, Nicoleta Gherghinescu încheind pe locul 10 dar prima între junioarele II de ´97, în 20:57, iar Rebeca Rus pe locul 8, în 20:06, junioara din generaţia 1995 încercînd prin acest concurs la categoria sa a junioarelor I, pe 4.000 metri, să-şi redobîndească forma ce o ducea la întreceri balcanice de alergare montană.

Târgoviştenii s-au impus la Slănic Prahova la juniori, fete şi băieţi, în vreme ce Liliana Maria Danci (CSM Reşiţa; n. 1990) a fost prima pe cei 8.000 metri ai senioarelor, cu Pandurii cîştigînd la seniori.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Atletism: