Bălan, bis la Bacău. Locul 1 pe țară la Universitare și în proba de 800 de metri

Cristina Daniela Bălan, atleta în vârstă de 20 de ani a Clubului Sportiv Athletics Timișoara, este unica dublă câștigătoare în probe individuale în cadrul ediției din acest an a Campionatului Național Universitar de sală, ocupanta locului 5 în ierarhia celor mai buni sportivi din județul Timiș în anul 2018 în ramuri olimpice cucerind și duminică un alt titlu pe țară, în proba feminină de 800 de metri, după ce sâmbătă se impunea în concursul indoor din Bacău pe 400 de metri.

Start lansat în 2019 al Cristinei Bălan, care, după ce și-a adjudecat cu o săptămână înainte probele de 400 și 800 de metri din cadrul Cupei RMA, la București, a bisat în weekend și pe malurile Bistriței, adăugând succesului de sâmbătă pe 400 de metri cel pe 800 de metri, după nici 24 de ore.

Bălan, pregătită la CS Athletics Timișoara de Raymond Ioan Gulyas, în cariera sa de atlet un ”tricolor” participant pentru România la Campionatul European, a intrat la finele anului trecut în prima jumătate din ierarhia Top10 a celor mai buni sportivi din județul Timiș în discipline olimpice în 2018, ca principală exponentă a atletismului, devansată fiind numai de 3 reprezentanți ai canotajului și un luptător, și iată că multipla medaliată a confirmat excelenta clasare prin victorii pe linie în toate concursurile în care s-a aliniat la start în prima lună din anul 2019.

Anul trecut, Cristina Daniela Bălan își câștiga poziția a V-a în Top10, în urma canotorului Alexandru Laurențiu Danciu, de la CSM Timișoara, a luptătorului Ivan Guidea (CSM Lugoj), precum și a altor 2 canotori, Denis Nichitean și Adriana Surupăceanu, ambii de la CSȘ Bega Timișoara, grație mai multor reușite pe plan intern, dar și peste hotare, atleta evidențiindu-se repetitiv în cursele Campionatelor Naționale sub egida FRA dar și triumfând la Campionatul Balcanic de seniori, competiție în care a obținut și un loc secund la categoria tineret, participând totodată și la nivel continental, pe 7 între senioare.

Axată în special pe proba de 400 de metri, Cristina Daniela Bălan și-a confirmat forma sportivă prin a se impune și pe 800 de metri în Campionatul Național Universitar indoor de la Bacău, cucerind aurul pe țară pentru Universitatea de Vest Timișoara, cu timpul de două minute, 13 secunde și 39 de sutimi. Angela Veronica Olenici, din generația 2000, reprezentând CSU Suceava, a urmat-o la peste 4 secunde, în 2:17.76.

Reuniunea matinală duminicală a propus mai puține finale decât cele 15 de sâmbătă, dar a inclus în completare și două probe de ștafetă, 4×400 de metri, restrânse numeric, cu numai două echipe feminine, ambele din Bacău, respectiv 4 masculine, în frunte cu Universitatea Craiova, urmată de cvartete ale Bacăului respectiv din Focșani, două. În total, la ”Naționalul” Universitar de atletism în sală de pe Bistrița au participat 245 de sportivi, dintre care 97 la feminin și 148 la masculin.

S-au mai impus duminică și următorii…
-3.000 m feminin: Claudia Prisecaru (Univ. Craiova) – 9:41, 90 min;
-60 m garduri feminin: Iulia Nicoleta Banaga (Univ. Dunărea Galați) – 8,88 s;
-4×400 m feminin: CSS Bacău A (Ioana Adnana Vrînceanu, Ștefania Zediu, Cornelia Maria Munteanu, Carmen Ioana Diac) – 4:21,78 min;
-săritura în înălțime feminin: Adina Amzucu (Univ. Ovidiu Constanța) – 1,75 m;
-săritura în lungime feminin: Florentina Iusco (Univ. 1 Decembrie) – 6,34 m;
-800 m masculin: Mihai Răzvan Vasiliu (LPS Focșani) – 1:57,41 min;
-3.000 m masculin: Cătălin Atanasoaei (Univ. Reșița) – 8:41,11 min;
-60 m garduri masculin: Alin Ionuț Anton (Univ. A.I. Cuza) – 8,20 s;
-4×400 m masculin: Univ. Craiova A (Mădălin Dorian Gheban, Mihai Lazăr, Bogdan Oprina, Andrei Matei) – 3:32,07 min.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Atletism: