Campionatul Național de cros al FRA, la Giroc. Anita Zaro (CSU Politehnica), locul 1 pe 6.000 de metri la U23, Yasmina Tămășilă pe 3. Alb-violetele, aur la tineret, alb-violeții pe 3: FOTO

Vreme destul de bună pentru specificul unei asemenea competiții, traseu de nivel internațional, organizare adecvată, iată reperele descinderii ediției din acest an a caravanei Campionatului Național de Cros al Federației Române de Atletism în preajma Timișoarei, la Giroc. Mai trebuiau să vină și rezultatele sportive pentru alergătorii locului iar mica grupă în alb-violet de la CSU Politehnica Timișoara n-a rămas datoare.

După cele 4 medalii cucerite de sportivii grupării secției de atletism a grupării studențești de pe Bega la Campionatul Național de Alergare Montană de la Câmpulung Moldovenesc, fetele Politehnicii și-au fructificat șansa și în apropierea Timișoarei și au obținut din nou rezultate bune.

În cursa de tineret a fetelor la categoria sub 23 de ani, pe distanța de 6.000 de metri, noua campioană națională la cros este Anita Zaro, de la CSU Politehnica (născută în anul 1999, studentă la Kinetoterapie la Universitatea de Vest din Timișoara), care a devansat-o cu o marjă bună de timp pe atleta de la CSM Suceava, Olenici, locul 3 și medalia de bronz fiind cucerite de o altă sportiva a grupării CSU Politehnica, Yasmina Tămășilă (n.2002, studentă la Automatică și Calculatoare la UPT). 

În clasamentul pe echipe întocmit de FRA, Zaro și Yasmina Tămășilă, completate de Karina Tămășilă (n.2000, studentă în anul 3 la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UVT) și Iulia Drăgoi (n. 1999, studentă la Facultatea de Educație Fizică și Sport la UVT), au cucerit titlul de campioane ale României, CSU Politehnica Timișoara devansând pe podium vizitatoarele din Târgu Jiu și Botoșani. 

La seniori, victoriile au aparținut lui Alexandru Corneschi (CSM Craiova) în cursa masculină, respectiv Ancuței Bobocel, de la CSU Craiova și Dinamo.

Surpriza delegației de la CSU Politehnica a venit din partea băieților care au alergat în cursa categoriei tineret, sub 23 de ani, autori ai unei clasări pe podium, pe locul 3.

Andrei Mirea (n. 1998 – masterand la Kinetoterapie la UMF Timișoara), un cunoscut alergător medaliat în special la proba de 3.000 de metri obstacole, Cosmin Ardelean (n. 2002), proaspăt recrutat la CSU Politehnica, și Kiss Oscar (n. 2002), de asemenea junior venit la alb-violeți de la LPS Banatul Timișoara, unde și-au desfășurat activitatea sub îndrumarea profesoarei Simona Șerban, au urcat-o pe ”Poli” pe podium. Ineditul situației a survenit din faptul că Mirea e specializat de mult timp în probele de alergări lungi, iar cei doi juniori 1, Ardelean și Kiss, au avut rezultate bune doar în probele de 800 respectiv 1.500 de metri, crosul de ieri măsurând pentru baieții de la tineret distanța de 8.000 de metri. 

Pentru CSU Politehnica au mai concurat în proba de 10.000 de metri rezervată atleților seniori și sportivii Andrei Macovei, Marian Ploscaru, Mădălin Bulgărașu și Raul Pup, în clasamentul general echipa Politehnicii fiind plasată pe locul 6.  

Atleții medaliați ai secției atletice de la CSU Politehnica, împreună cu antrenorul Daniel Chirilă, lector universitar doctor în cadrul Departamentului de Educație Fizică si Sport al UPT si antrenor la alb-violeți, dedică medaliile obținute aniversării celor ”100 de ani de Politehnica”, mulțumind pe această cale staff-ului clubului timișorean și rectoratului UPT pentru implicare în susținerea performanțelor sportive.

Campionatul Național de Cros organizat de FRA și Asociația Județeană de Atletism Timiș s-a desfășurat în bune condiții la Giroc, prin implicarea lui Sorin Staicu, președinte al AJA Timiș, și a primăriei localității timișene, la fața locului fiind prezent și președintele FRA, Florin Florea, care a efectuat premierea oficială a sportivilor de pe primele 3 locuri, atât la individual cât și pe echipe.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 11

 


Ultimele articole din categoria Atletism: