Bălan şi Iftimei, pe 1 şi 3 la 400 metri dar ce vine totuşi din urmă şi mai ales unde este baza materială? Timişoara, în doar 3 din 13 probe ale Naţionalului de sală la juniori 3

Cristina Daniela Bălan, o junioară născută în 1998 şi antrenată la LPS Banatul Timişoara de profesoara Simona Şerban, a cîştigat astăzi la amiază în Bucureşti proba de 400 metri a etapei I de Grand Prix din Campionatul Naţional indoor pentru juniori 3, fiind cronometrată cu timpul de 60,09, pe locul 3 încheind colega sa de generaţie şi de club Adelina Mihaela Iftimei, în 62,22.

Dintr-un total de 30 de junioare la startul probei de 400 metri în sală, LPS Banatul a avut bune clasări şi prin alte două atlete pregătite de Simona Şerban, şi anume Veronica Elena Popa (n. 1998), sosită a opta, în 64,78, respectiv Sara Avramovic (n. ´99), a 12-a, în 65,46.

LPS Banatul Timişoara a aliniat însă sportivi în doar 3 dintre cele 13 probe ale primei zile din cadrul etapei I a Campionatului Naţional de sală pentru juniori 3, şi anume pe 60 metri şi 400 metri fete respectiv la 400 metri băieţi, iscînd întrebarea oare ce mai vine din urmă în atletismul juvenil local dar şi ca o consecinţă firească a inexistenţei unei infrastructuri pentru pregătirea în probe nu de pistă, aspect care nici măcar nu este adus în discuţie şi planificat spre rezolvare de către conducătorii în cauză.

Este bine ştiut faptul că toţi atleţii timişoreni se pregătesc în aer liber pentru sezonul de sală, ceea ce constituie un handicap pornire odată ce se aliniază la start în întrecerile indoor, însă Timişoara are măcar o pistă atletică pe care respectivele antrenamente pot fi efectuate, cîteodată după înlăturarea zăpezii şi spargerea gheţii de către antrenorii şi sportivii în sine.

Ditamai Mun´cipiul civilizat nevoie mare n-are însă un loc de antrenament pentru probele nu de pistă, de unde şi răpirea încă din start a şansei unor tineri de a opta pentru de exemplu săritura în înălţime sau săritura cu prăjina, la care, nota bene, naţionalul indoor al juniorilor 3 a adunat la start exact… un sportiv.

Şi bineînţeles că vor mai trece o primăvară, vară şi toamnă fără nici un efect în cazul îmbunătăţirii acestei baze materiale, argumentul fiind destul de implacabil: la cîţi atleţi avem în Timişoara şi la cîte priorităţi încă în aşteptare există, nici vorbă de vreun pas înainte pentru o pistă acoperită sau oarece alte facilităţi de antrenament.

Însă nimic nu se poate rezolva cu suficienţă şi bătîndu-te pe burtă a satisfacţie, în şezut pe scaunul capitonat al biroului. Aviz conducătorilor bugetari din diversele grupări şi foruri cu conotaţii sportive ce au de-a face cu acest aspect. Somn uşor, papagalilor.

Unele talente aşadar există, ultimul exemplu în acest sens fiind oferit de Bălan şi Iftimei, iar antrenorii depun o susţinută activitate de instruire cu juniorii avuţi la dispoziţie, dar ar fi necesară şi un mai susţinut sprijin al acestor aspiranţi.

Ca un alt rezultat în prima reuniune a competiţiei găzduite în sala de atletism a complexului sportiv Lia Manoliu din Bucureşti, Nadia Valentina Borşoş, în primul an ca junioară 3, reprezentînd LPS Banatul, a fost descalificată în preliminariile probei de 60 metri a fetelor, ce a reunit 30 de sportive la start. Nici un junior timişorean n-a fost la start între cei 64 înscrişi în calificările probei de 60 metri plat.

Marko Avramovic (n. 1996) a alergat hors-concurs în proba de 400 metri a juniorilor 3, ca junior 2 reprezentînd LPS Banatul, şi a înregistrat timpul de 54,06 secunde, mai rapid decît al tuturor celor 40 de competitori aliniaţi în seriile acestei probe, fără însă a se clasa în ierarhia oficială.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 6

 


Ultimele articole din categoria Atletism: