În ultima decadă a acestei luni, duminică 22 septembrie cu începere de la ora 9,30, va avea loc cea de-a 14-a ediție a Maraton Timișoara, cel mai vechi din România și înscris în calendarul internațional AIMS, organizatorul Atletic Club Maraton Timișoara adăugând varietății probelor de concurs, printre care și o ștafetă rezervată companiilor, premiera de a amplasa startul și finishul competiției de alergare pe pista stadionului ”Dan Păltinișanu”. Mai jos, detalii de interes pentru participanți…

Certificat de Membru acordat Maratonului Timişoara de Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Alergărilor de distanţă pe anul 2012
Mai întâi, câteva repere de bază, iar apoi informațiile detaliate…
– fiecare participant trebuie sa completeze si sa semneze FORMULARUL de inscriere;
– participantii la stafeta (4 sau 8 reprez) trebuie sa semneze pe formularul specific stafetei;
– intrarea in cursa pentru stafeta se va face exact in ordinea in care se inscriu;
– reprezentantul companiei va veni sa ridice kit-ul pentru stafeta si sa comunice coechipierilor informatiile necesare;
– CHIP-ul se va PRINDE LA ȘIRETUL pantofului de alergare (valabil pentru participantii individuali);
– CHIP-ul pentru stafeta va fi cu scai si se va PRINDE LA GLEZNA;
– Va rugăm ca informațiile privind cursele să fie citite cu atenție pentru detaliile tehnice
– Pentru fiecare participant inscris la probele de 5, 10, 21 km si maraton individual se va face un discount de 10 lei la cotizatia de participare (5km-35 lei, 10km-35 lei, 21km-80 lei, marathon-125 lei).
Organizatorul Atletic Club Maraton Timișoara vă așteaptă și pe paginile de Facebook (maraton, crosul firmelelor, triatlon, atletic club maraton)!
Totodată, în cazul în care sunt persoane care au timp şi disponibilitate, le aşteptăm să se alăture echipei de organizare pentru a contribui la buna desfăşurare a acestui eveniment. Cei interesaţi sunt rugati să trimită un mesaj la adresa de email:[email protected]
Voluntarii se vor implica în: – ajutor la punctele de revitalizare de pe traseu, oferirea de informaţii şi indicaţii pe traseu în ziua concursului; – biciclişti pe traseu; – zona de start/sosire; – alte activităţi în implementarea evenimentului;
Maraton Timisoara 2013 – Informatii
Maraton: 42,195 km
Semimaraton: 21,0975 km
Alergare 10: 10 km
Cros 5: 5 km
Maratonul Companiilor: ştafetă de 4 sau 8 membrii (femei, bărbaţi)
Cursa copiilor: 400 m
Data evenimentului: 22 septembrie 2013
Locul startului: Timişoara, Stadionul Dan Păltinişanu
Ora startului: 09:30
Traseul competiţiei:
Start: – Stadion Dan Păltinişanu, dreapta str. Dr. A.P. Podeanu, dreapta Calea Stan Vidrighin, dreapta Bv. Dr. Iosif Bulbuca, dreapta str. Arieş, dreapta după McDrive, stânga pe lângă Stadion, intrare în Stadion, se ţine dreapta şi se face o tură până se ajunge la linia de Finish.
Pentru probele de SemiMaraton (prima tură) şi Maraton (primele 2 ture), Start Stadion Dan Păltinişanu, se iese din Stadion, SE FACE STÂNGA, dreapta, dreapta pe str. Arieş, dreapta pe str. Surorile Martir Caceu, dreapta pe Dr. A.P. Podeanu şi se continuă pe traseul iniţial.
Pentru proba de 5 km: 1 tură
Pentru proba de 10 km: 2 ture
Pentru proba de Semimaraton: 4 ture – 1 tură + 3 ture (6,1 + 15 km)
Pentru proba de Maraton individual: 8 ture – 2 ture + 6 ture (12,2 + 30 km)
Pentru proba “Maratonul Companiilor” ştafetă 4 reprezentanţi: 8 ture – 1 reprezentant x 2 ture x 6,0975 km = 12,2 km + 3 reprezentanţi x 2 ture x 5 km = 10 km (fiecare reprezentant va face câte 2 ture)
Pentru proba “Maratonul Companiilor” ştafetă 8 reprezentanţi: 8 ture – 2 reprezentanţi x1 tură x 6,0975 km = 6,0975 km + 6 reprezentanţi x 1 tură x 5 km = 5 km
Pentru proba copiilor 400 m: 1 tură de Stadion
Regulament
1. Generalităţi
1.1. Acest regulament se aplică tuturor participanţilor la evenimentul “Maraton Timişoara
1.2. Organizatorul evenimentului este Asociaţia Atletic Club Maraton
1.3. Probele de 5 km, 10 km, SemiMaraton şi Maraton individual sunt deschise tuturor celor care iubesc mişcarea
1.4. “Maratonul Companiilor” este un eveniment deschis tuturor angajaţilor companiilor participante
1.5. Prin semnarea formularului de înscriere fiecare participant:
– declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la concurs, precum şi regulamentul competiţional;
– îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamente, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub formă de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. în mod gratuit şi necenzurat.
2. Obligaţiile participanţilor
2.1. Participarea la “Maraton Timişoara”, indiferent de proba aleasă, se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mental.
2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.
2.3. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiții sportive.
2.4. Reprezentantul fiecărei companii este obligat să comunice coechipierilor condiţiile de participare la “Maratonul Companiilor”.
2.5. Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs, să manifeste un comportament civilizat să dea dovadă de fair-play faţă.
2.6. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate sau este sub efectul substanţelor halucinogene, de slăbiciune sau epuizare fizică sau psihică.
2.7. Pentru probele de ştafetă, este obligatoriu ca intrarea în concurs să se facă în ordinea înscrierii.
3. Cotizaţia de participare
3.1. Cotizaţia de participare se plăteşte prin transfer bancar sau în numerar în funcţie de proba la care se înscrie
3.2. În caz de neprezentare la start, abandon sau retragere din orice motiv cotizaţia de participare nu se returnează.
3.3. În cazul anulării competiţiei în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator cotizaţia de participare nu se returnează, Organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.
4. Pachetul de înscriere
4.1. Chip cronometrare; număr de concurs; trofee şi medalii pentru premiaţi; diplomă participant.
5. Categorii şi clasament
5.1. Participanţii se pot înregistra în următoarele categorii:
ˇ Alergare individual
ˇ Alergare Ştafetă pentru Maratonul Companiilor
5.2. Se fac clasamente atât pentru firme cât şi individual pentru categoriile de mai sus (barbati si femei).
5.3. Se premiază primii trei clasaţi (individual) din fiecare categorie, primele trei firme la ştafetă.
6. Proceduri de concurs
6.1. Ședința tehnică
O ședință tehnica va fi ţinută pentru toţi participanţii în ziua startului. In cursul şedinţei tehnice participanţii vor fi informaţi asupra traseului, porţiunilor periculoase, eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament pe care participanţii sunt obligaţi să le respecte. Şedinţa tehnică va fi ţinută de directorul de concurs iar prezenţa participanţilor este obligatorie.
6.2. Numărul şi Chip-ul de concurs
Numărul de concurs trebuie prins pe partea din faţă a tricoului şi trebuie să fie vizibil pe tot parcursul concursului, chip-ul trebuie prins de şiretul pantofului de alergare (nu sunt transmisibile).
În caz de abandon numărul şi chip-ul trebuiesc predate la punctul de control unde se anunţă retragerea din concurs.
6.3 Sistemul de cronometrarea
Cronometrarea va fi asigurată de către o companie specializată – ChampionChip Ungaria. Sistemul de cronometrare calculează timpul fiecărui alergător din momentul în care trece peste covoarele electronice instalate la linia de Start, înregistrând fiecare trecere peste acestea – la Start, la Check Point-urile de pe traseu şi la sosire.
ATENŢIE! Alergătorii care un vor trece prin tóate punctele de control vor fi descalificaţi automat.
Este responsabilitatea alergătorului să poarte numărul de concurs pe tricou pe partea din faţă iar chip-ul trebuie prins conform instrucţiunilor de pe plic. Va fi descalificat automat orice alergător care un poartă numărul de concurs pe tricou, poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului sau care un poartă chip-ul de concurs pe toată distanţa cursei. În ziua competiţiei un va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului de concurs – în cazul pierderii şi nici schimbarea numerelor de concurs între alergători. Aceste abateri duc la descalificare.
6.4. Startul
Startul se va da în data şi la ora stabilită de organizator şi anunţată pe site-ul evenimentului (www.maratho.ro). Localizarea zonei de start va fi publicată pe pagina oficială.
6.4. Retragerea din concurs / Abandon
a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Participantul care nu mai poate sau nu doreşte să continue concursul are obligaţia să se deplaseze până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, predă numărul de concurs şi chip-ul şi este considerat retras.
b) Participanţii care se deplasează mai încet au obligația de a fi atenţi pentru a face loc celor care vin din spate, doresc şi pot să îi depășească.
7. Protecţia mediului înconjurător
7.1. Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel în orice loc de pe traseu în afara celor amenajate sau la punctele de control.
7.2. Cei care nu respectă această regulă vor fi descalificaţi.
8. Reclamaţii/Contestaţii
8.1. Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris comitetului de concurs în decurs de 1 ora de la finish-ul oficial.
9. Modificarea traseului, alte decizii privind desfăşurarea concursului
9.1. Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.
9.2. Orice decizie va fi luată de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.
9.3. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 7 zile înaintea concursului, în cazul informaţiilor afișate pe site-ul competiției, sau cel târziu la preluarea numerelor de concurs pentru informaţii privind programul cursei.