Cristina Bălan, 3 medalii în etapa finală a Naționalului indoor. Ioana Gheorghe două pentru Steaua

Ediția din această iarnă a Campionatului Național de seniori și tineret la atletism în sală a ajuns la încheierea acestei săptămâni la etapa finală, găzduită la București, unde câțiva atleți timișoreni au smuls medalii și pentru mai multe cluburi din țară, două tinere plusând după reușita avută în weekend-ul anterior la Bacău în Campionatul Național Universitar.

După medaliile de aur adjudecate săptămâna trecută în Moldova, Cristina Daniela Bălan și Ioana Teodora Gheorghe au izbutit și mai multe clasări pe podium în etapa finală de la București a ”Naționalului” de sală pentru seniori și tineret, întrecere completând în calendarul competițional al începutului de an o serie de concursuri pe etape derulate în weekend-uri succesive, începând din 20 ianuarie.

La Bacău, Cristina Bălan câștiga locul I și medalia de aur în proba feminină de 400 de metri a ”Naționalului” universitar indoor, cu timpul de 58 de secunde și 22 de sutimi, iar Ioana Gheorghe se impunea pe 60 de metri în întrecerea studențească a vitezistelor, cu timpul de 7 secunde și 60 de sutimi, izbânzi în contul Universității de Vest din Timișoara.

În capitală, în acest weekend, Cristina Bălan a urcat de două ori pe podium în probe individuale, sportiva cu dublă legitimare la CS Athletics Timișoara și CSM Craiova obținând locul secund și medalia de argint la categoria de vârstă tineret în proba feminină de 400 de metri, cu timpul de 57 de secunde și 5 sutimi, al cincilea între senioare, dar și poziția a treia și medalia de bronz pe 800 de metri, cu timpul de 2:14.01.

În plus, Bălan a cucerit și o medalie la seniori, dar în proba de ștafetă, sub culorile lui CSM Craiova, a treia la 4×400 de metri.

Ioana Teodora Gheorghe, lansată de atletismul timișorean dar relansată sub roșu-albastrul celor de la CSA Steaua, a cucerit tot în această etapă finală din București a ”Naționalului” îndoor medalia de argint la tineret precum și la seniori în proba de sprint, pe 60 de metri, cronometrată fiind cu timpul de 7 secunde și 48 de sutimi.

Tot pe locul 2 s-a clasat un alt atlet timișorean ajuns în ultimii ani să concureze pentru o grupare din capitală, și anume Cosmin Ilie Dumitrache, din generația 1994 și legitimat la CSM București, care a încheiat proba de 60 de metri garduri a etapei finale cu timpul de 8.05, asigurându-i argintul la seniori.

În fine, în proba masculină de 60 de metri plat mai tânărul Marcus Rafael Drăghici a sosit al șaselea pentru CSM Timișoara, cu timpul de 6 secunde și 86 de sutimi.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Atletism: