Cristina Bălan, calificată cu ștafeta României în finala de 4x400m a Campionatului European

Ștafeta feminină de 4×400 de metri a delegației Federației Române de Atletism la ediția din acest an a Campionatului European a obținut astăzi calificarea în finala probei grație celui mai bun timp al ”tricolorelor” din sezonul în curs în aer liber, al patrulea timp în Seria 2 a calificărilor. Iar timișoreanca Cristina Bălan, în vârstă de 19 ani, a contribuit la această reușită alături de clujencele Andrea Miklos, Sanda Belgyan și Bianca Răzor, cu timpul de 3:31.95.

În urma ștafetelor Poloniei, Franței și Belgiei, primele 3 clasate în Seria 2 a calificărilor din cadrul probei feminine de 4×400 de metri la ediția din acest an a Campionatului European de atletism în aer liber, România și-a asigurat prezența în finala de sâmbătă de la ora 22:50 de la Berlin prin a izbuti cea mai rapidă cursă din actualul sezon.

Italia s-a calificat în finala de 4x400m a fetelor de pe primul loc în Seria 1, 3:27.63, cu cel mai bun timp al preliminariilor, urmată îndeaproape de Regatul Unit, în 3:28.12, tot din Seria 1 mai asigurându-și intrarea în ultimul act gazda Germania și Slovacia, tot cu cel mai bun timp al sezonului, precum peninsularele.

Polonia, prima în Seria 2 în 3:28.52, a înregistrat al treilea timp al calificărilor. Româncele, printre care și Cristina Daniela Bălan de la CS Athetics Timișoara, vor alerga în finala de sâmbătă seară pe culoarul 1.

Ediția din acest an a Campionatului European de atletism în aer liber de la Berlin va lua sfârșit duminică.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Atletism: