Cristina Bălan (CS Athletics Timișoara), campioană a țării pe 400 de metri și locul 2 tot la tineret și pe 800. Medaliat, și Mădălin Bulgărașu

Cristina Daniela Bălan, atleta din generația 1998 legitimată la CS Athletics Timișoara și antrenată de Simona Șerban și Gulyas Raymond, a devenit campioană națională de tineret în proba feminină de 400 de metri, cu timpul de 56 de secunde și 13 sutimi, performanță cu care s-a situat pe locul 5 în ierarhia seniorilor, obținând totodată și medalia de argint grație locului secund în întrecerea fetelor pe 800 de metri, cronometrată fiind cu 2:10.66, ceea ce i-a adus un alt loc 5 la seniori.

Nu doar Cristina Daniela Bălan a urcat la sfârșitul săptămânii trecute pe podiumul întrecerilor naționale orchestrate de Federația Română de Atletism în cadrul sezonului în aer liber, ci și Mădălin Bulgărașu, student în anul 2 la în cadrul Universității Politehnica Timișoara (ETC), elevul lui Daniel Chirilă ocupând la rândul său locul 2 la categoria tineret în proba masculină de 10.000 de metri, cu timpul de 33 de minute și 45 de secunde, al șaptelea între seniori.

Pe podium a mai urcat și timișoreanca Ioana Teodora Gheorghe, dar pentru CSA Steaua București, la care tocmai a ajuns la mijlocul anului în curs, ocupând locul 3 la tineret și 5 la seniori în întrecerea feminină pe 100 de metri, cu timpul de 12.08. Totodată, atleta crescută pe malurile Bdegăi a mai obținut și locul 3 la tineret respectiv poziția a 7-a în clasamentul seniorilor, cu timpul de 24 de secunde și 49 de sutimi, consemnat în proba de 200 de metri a fetelor.

Altfel, Adrian Drăgan s-a clasat pe locul 7 la seniori cu timpul de 48.63s în proba turei de pistă, 400 de metri masculin, tot pentru CSM Timișoara și Andrei Bărbuț situându-se pe 8 la seniori în proba de 3.000m obstacole.

În plus, o consemnare anticipativă la nivel internațional, Andreea Raissa Hojda călătorind ieri dimineață din București spre Kenya, ca și componentă a lotului ”tricolor” al României convocat pentru alinierea la Campionatul Mondial de juniori 2, atleta timișoreancă din generația 2001 aflându-se pe a 11-a poziție ca timp pe lista de start preliminară a probei de 800 de metri a fetelor.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Atletism: