Cristina Bălan (CS Athletics Timișoara), locul 2 la fete tineret în Campionatul Național de cros, campioană a țării pe echipe cu CSM Craiova. CSU Politehnica, a treia

Cea mai bună atletă timișeană a anului trecut, de fapt unica exponentă a atletismului în ierarhia celor mai buni 10 sportivi din județ în 2018 în discipline olimpice, Cristina Daniela Bălan, a lăsat deoparte specializarea pe probele de 400 și 800 de metri cu ocazia finalei ediției din acest an a Campionatului Național de Cros pentru seniori, tineret și juniori 1, izbutind astăzi clasarea pe locul 2 la categoria tineret feminin la finele celor 6 kilometri de alergare în competiția de la Băile Felix. Vicecampioană a țării la individual, sportiva de la CS Athletics Timișoara a devenit campioană națională pe echipe cu CSM Craiova, unde activează cu dublă legitimare, pe podiumul aceleiași categorii fete tineret urcând și alb-violetele de la CS Universitar Politehnica, dintre care Anita Zaro a încheiat a patra.

Cristina Bălan a încheiat traseul de 6 kilometri al probei feminine de tineret cu 21 de secunde și 80 de sutimi în urma câștigătoarei Claudia Prisecaru, medaliată cu bronz a României în proba de 3.000 de metri obstacole a Campionatului European U23 desfășurat în vară la Gavle, în Suedia. Prisecaru, care până la finele anului mai poate concura la tineret, ca exponentă a generației 1997, a încheiat crosul prima pentru CSM Focșani 2007 cu timpul de 21 de minute, 34 de secunde și 73 de sutimi, timișoreanca din generația 1998 fiind cronometrată în 21:56.53, cu 16 secunde și 87 de sutimi în fața celei de-a treia clasate, Oana Ivăncescu, de la CS Târgoviște.

A patra în același clasament, Anita Zaro, de la CSU Politehnica Timișoara, aliniată în Bihor după cucerirea duminică a ”argintului” pe țară la tineret în Campionatul Național de Maraton de la București, cronometrată astăzi cu 22:43.99 la capătul celor 6 kilometri de cros.

Bălan, axată pe probele turului respectiv a două ture de pistă, prin care s-a clasat a cincea în topul celor mai buni 10 sportivi timișeni pe 2018 în discipline olimpice, după 3 competitori din canotaj, printre care o reprezentantă a sexului frumos, respectiv unul din lupte, a câștigat în schimb titlul pe țară la Băile Felix la ”Tineret Feminin” în întrecerea pe echipe, însă cu cele de la CSM Craiova, unde are dublă legitimare, într-un trio cu Elena Lucia Lătărețu, a șaptea la sosire, și Alexandra Matei, a douăsprezecea.

Pe podiumul ierarhiei pe echipe, după CS Pandurii Târgu Jiu, și alb-violetele de la CS Universitar Politehnica, ”bronz” pentru trioul de la tineret Anita Zaro, Iulia Drăgoi, a noua la finish, și Denisa Zaro, a unsprezecea.

Așadar reușite notabile pentru Cristina Bălan – foto jos și Anita Zaro, în condițiile în care crosul, prin particularitățile sale, are un specific aparte în raport cu probele pe care sunt axate cele două atlete, de remarcat fiind și că vârful de lance al atletismului timișean a cucerit titlul național pe echipe în cadrul formației ”Municipalului” craiovean, ca o sugestie a absenței unui sprijin cu adevărat consistent pe adresa lumii pistelor de pe Bega. 

Campionatul Național de Cros a contat și drept criteriu de selecție pentru alinierea la Balcaniadă respectiv Campionatul European, competiție continentală ca un pod puțin prea îndepărtat în termeni valorici pentru tinerele ”tricolore”.   

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 9

 


Ultimele articole din categoria Atletism: