Cristina Bălan (CS Athletics Timișoara), locul 2 pe 800 de metri în etapa finală a Campionatului Național de seniori și U23, Dumitrache al doilea la 110m garduri. Junioara Ioana Iovanovici (LPS Banatul și CSMT), locul 3 la tineret pe 400m garduri

Cristina Daniela Bălan a încheiat a doua finala probei feminine de 800 de metri din cadrul etapei finale a Campionatului Național de atletism în aer liber rezervat seniorilor și categoriei sub 23 de ani, sportiva cu dublă legitimare la CS Athletics Timișoara și CSM Craiova fiind cronometrată cu timpul de două minute, 7 secunde și 47 de sutimi, la 4 secunde și 37 de sutimi în urma Claudiei Bobocea de la CSA Steaua. 

Craiova a găzduit la finele săptămânii etapa finală a Campionatului Național de seniori, sub 23 de ani și probe combinate de seniori sub egida Federației Române de Atletism, prilej cu care junioara din generația 2004 Ioana Dragana Iovanovici, cu dublă legitimare la LPS Banatul si CSM Timișoara, antrenată fiind de către Mihaela Răsădean, a urcat pe podiumul de premiere al categoriei de concurs ”Tineret”, grație timpului de 65 de secunde și 94 de sutimi înregistrat în proba feminină de 400 de metri garduri, pe care a încheiat-o pe locul 6 între senioare, a treia la tineret. Cea mai rapidă a fost Sanda Belgyan, atleta din generația 1992 alergând pentru CSU Cluj fiind cronometrată în 58 de secunde și 50 de sutimi.

Cristina Bălan a alergat și în probe de ștafetă, sub culorile gazdei CSM Craiova, la care are dublă legitimare, cucerind în cvartetul oltencelor locul I în proba feminină de 4×400 de metri, respectiv medalia de argint cu ștafeta mixtă de 4x400m a celor din Bănie, alcătuită din două sportive și 2 sportivi. Bălan n-a putut obține peste ani o dublă legitimare la un club timișorean, refuzată fiind în acest sens pe plan local dar găsind o poartă deschisă la gruparea din Bănie, un câștig atât pentru talentata atletă cât și pentru cei de pe malurile Jiului. 

În contrast, secții atletice ale unor cluburi de pe Bega continuă să se axeze pe cooptarea sportivilor din alte părți ale țării, un exemplu în acest sens fiind conferit de CSM Timișoara, care a avut o reprezentantă în aceeași finală de 800 de metri în care a alergat și Bălan, în persoana Tabitei Teușan, din generația 2002, care a încheiat a treia cursa, la numai 6 sutimi de secundă în urma timișorencei. 

Timișoreanul Cosmin Ilie Dumitrache s-a clasat pe locul 2 în finala probei masculine de 110 metri garduri, hurdlerul din generația 1994, cu dublă legitimare la CS Rapid București și CSMT fiind cronometrat cu timpul de 14 secunde și 49 de sutimi, la 35 de secunde în urma lui Alin Anton (n. 2000; CSM Onești).  

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 5

 


Ultimele articole din categoria Atletism: