Cristina Bălan, locul 4 la Balcaniada de seniori pe 800 de metri și prima cu ștafeta de 4x400m, cu Gal, Belgyan și Răzor

Cristina Daniela Bălan, sportiva din generația 1998 legitimată la CS Athletics Timișoara și CSM Craiova, a devenit campioană balcanică de seniori cu ștafeta de 4 x 400 de metri a României, prima în ediția din acest an a competiției regionale, clasându-se totodată a patra în proba feminină de 800 de metri. În ansamblu, ”tricolorii” și-au atras partea leului în Bulgaria, unde au cucerit 23 de medalii, dintre care 9 de aur, 8 de argint și 6 de bronz, 13 fiind adjudecate la feminin (5-5-3) iar celelalte de băieți (4-3-3).

Bălan s-a numărat printre cele mai tinere concurente din totalul de 16 participante în proba de 800 de metri a fetelor, ceea ce însă n-a împiedicat-o să încheie cele două ture de pistă doar în urma ocupantelor podiumului, cu timpul de două minute, 9 secunde și 54 de sutimi, cu numai 7 sutimi după slovena din generația 1992 Jerneja Smonkar, devansată la rândul ei de câștigătoarea Konstantina Giannopoulou, din Grecia, în 2:04.65, urmată pe poziția secundă de Florina Pierdevară (n. 1990), în 2:09.01.

Bălan a urcat în schimb pe podiumul de premiere pentru a primi medalia de aur în urma triumfului cu ștafeta de 4 x 400 de metri a României, consemnat în timpul de 3 minute, 33 de secunde și 56 de sutimi, în componență și cu Camelia Florina Gal și Sanda Belgyan, ambele din generația 1992, precum și Bianca Răzor, născută în anul 1994. Pe podium au mai urcat grecoaicele, grație timpului 3:33.89, și Serbia (3:34.64).

Alte două succese ale atletelor din România în ziua finală a celei de-a 71-a ediții a Balcaniadei de seniori de la Stara Zagora au fost obținute de Florentina Iușco la săritura în lungime, cu o reușită de 6 metri și 59 de centimetri, și Lenuța Simion pe 1.500 de metri, cu timpul de 4:20.81, un triumf ”tricolor” fiind înregistrat și în concursul băieților, la aruncarea greutății, grație arădeanului Andrei Gag, locul I cu o performanță de 20 de metri și 19 centimetri.

Zestrea acumulată de atletele României a fost suficientă pentru clasarea delegației FRA în fruntea ierarhiei generale pe medalii, urmată la acest capitol de Grecia, cu 8 medalii de aur, 9 de argint și 5 de bronz, respectiv Serbia (8-2-2), la feminin fiind urmate cu câte 4 medalii de aur de gazdele din Bulgaria și sârboaice, pe când în întrecerile băieților podiumul distincțiilor a fost dominat de eleni (5-5-2), urmați de români și turci, la egalitate perfectă: 4-3-3.

Șaisprezece au fost federațiile medaliate la Balcaniada de atletism pentru seniori din Bulgaria iar dintre acestea zece inclusiv cu aur, patru la acest capitol din spațiul ex-iugoslav.

Pe plan intern urmează la sfârșitul acestei săptămâni etapa finală în Campionatul Național de seniori și tineret al sezonului în aer liber. Iar pe plan internațional, Campionatul European de seniori de la Berlin, între 7 și 12 august, unele probe fiind repartizate pentru Glasgow, în Scoția, gazdă între 2 și 12 august a mai multor discipline ca de exemplu canotaj, ciclism, gimnastică sau triatlon, reunite la inaugurarea Campionatelor Europene, ce urmează a se desfășura la fiecare 4 ani.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: