Timișoreana Cristina Daniela Bălan, campioană a țării cu ștafeta Craiovei și calificată la ”Europenele” de cros, ”tricoloră” în Italia

Atleta timișoreană Cristina Daniela Bălan a câștigat titlul pe țară și medalia de aur într-o cursă organizată în premieră de Federația Română de Atletism cu ocazia Campionatului Național de Cros, și anume cea de ștafeta mixtă 4×1.500 de metri, triumfând cu sportivii de la CSM Craiova, unde bănățeanca de la CS Athletics Timișoara deține dublă legitimare, și asigurându-și astfel locul în lotul României pentru apropiatul puternic Campionat European de cros din Italia.

Desfășurată în cadrul a 3 ediții a Campionatului European de cros, proba de ștafeta mixtă 4×1.500 de metri a fost introdusă și în cadrul Campionatului Național de profil al F.R. Atletism, disputat la Botoșani, unde a fost câștigată de CSM Craiova, și cu timișoreanca Bălan în componență. 

Criteriu de selecție automat în lotul pentru ”Europene”, primele două performanțe feminine respectiv masculine echivalând cu asigurarea biletelor cu destinația Italia.

Bălan a înregistrat în nordul Moldovei al doilea cel mai bun timp, 4:19, la 50 de sutimi în urma Adelinei Panaet, de la SCM Bacău, în cvartetul pentru cursa din 11 decembrie de lângă Torino câștigându-și locul și ardeleanul Marian Coman respectiv Laviniu Chiș, din Oradea, și aceștia doi din ștafeta craiovenilor, cu mențiunea că lungimea traseului desemnat de forul federal n-a fost chiar de 1.500 de metri, ci 1.450 metri. 

Medaliată în trecut cu echipa României la Balcaniada de cros, Cristina Bălan are acum ocazia de a participa la cea mai importantă competiție continentală de profil pentru semifond și fond, reunind la linia de start crema alergătorilor pe asemenea distanțe. Prezența la start a ”tricolorilor” a fost confirmată mulțumită unei rectificări bugetare, fără de care participarea stătea sub semnul incertitudinii, datorită constrângerilor financiare cu care se confruntă atletismul în particular și sportul intern în general. 

”Violetele” de la CSU Politehnica Timișoara s-au făcut la rândul lor remarcate la ”Naționalul” de cros botoșănean, clasându-se pe locurile 2 și 4 cu cele două echipe de senioare pe care le-a aliniat clubul de pe Bega în cursa pe 8.000 de metri.

Pentru Bălan a fost cea de-a noua cursă în ultimele 7 săptămâni, incluzând 3 crosuri în Serbia, timișoreanca pregătindu-se actualmente în cantonament în Piatra Arsă, susținut și de CSM Craiova, cu următoarea destinație Brașov, pentru Campionatul Național de 5 kilometri pe șosea, ”15 noiembrie 1987”. 

Fotografii

 

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 7

 


Ultimele articole din categoria Atletism: