Cristina Daniela Bălan (CS Athletics Timișoara), campioană a țării la 800 metri indoor

Abordată ca parte a pregătirii pentru competiții viitoare mai mari de nivel măcar continental, participarea Cristinei Daniela Bălan la Campionatele Naționale de atletism în sală pentru seniori i-a adus o nouă medalie de aur, adjudecată la finele săptămânii trecute la București, unde s-a impus în finala probei feminine de 800 de metri, cu mențiunea notabilă că Federația Română de Atletism a reintrodus cu această ocazie, după decenii, probe cu serii de calificare, pas înainte pentru creșterea competitivității întrecerilor. Iar tot ca parte a stagiului actual de pregătire, tânăra atletă de la CS Athletics Timișoara a valorificat ocazia introducerii probelor cu serii și a luat startul în capitală în 6 curse, în serii și finale pe 400 și 800 de metri, plusând cu ștafetele de 4×400 de metri, cu colegi juniori de la clubul de pe Bega dar și cu CSM Craiova, la care are dublă legitimare.

Într-un an competițional cu întreceri la care ar putea lua startul pe plan continental și chiar la Mondialele Universitare din China, Cristina Bălan a mai bifat o etapă a pregătirii prin concurs în weekend la București, înaintea deplasării joi cu delegația României la Balcaniada de seniori de la Istanbul, unde ar urma să alerge în probele de 800 de metri și 4×400 de metri, ștafeta ”tricolorelor”.

În capitală, la ”Naționalele” de sală, timișoreanca de la CS Athletics a câștigat finala feminină a probei de 800 de metri cu timpul 2:08,54, după ce se califica din serii în două minute și 12 secunde.

Treisprezece atlete au avut ocazia concurării și în faza seriilor de calificare în finală, pentru cele 12 locuri în cursa spre medalii, dar dacă F.R.A. a ales adecvat a introduce seriile preliminare, în schimb n-a fost cea mai inspirată în a organiza și finala tot sub formă de două serii a câte 6 competitoare, ceea ce nu este cel mai potrivit, finala fiind finală.

În consecință, și dat fiind absența unui barem de timp pentru calificarea din serii în finală, o contracandidată a timișorencei la aurul național, Pierdevară, a ales tactica de a face o cursă ușoară în serii, încheiată ca atare, abia după două minute și 45 de secunde, pentru a evita întâlnirea cu Bălan în aceeași serie a finalei, ceea ce s-a și întâmplat, în cele din urmă însă fără folos la titlu pentru Pierdevară, care a înregistrat în cealaltă serie a finalei un timp mai slab decât cel al sportivei de la CS Athletics Timișoara, mai exact 2.09.

S-a alergat în serii și în proba feminină de 400 de metri a senioarelor, din care Cristina Daniela Bălan s-a calificat în finală cu timpul 56:86, fără însă a-și îmbunătăți performanța în ultimul act, prevăzut sub forma 4 serii a câte 3 atlete, și alergat de timișoreancă în compania unor partenere de întrecere redutabile, Lavric și Belgyan, eleva lui Raymond Ioan Gulyas la CS Athletics încheind în 57 de secunde și două sutimi, cel mai modest timp al ei în sală la 400 de metri din 2015. Implicit, locul 4 pentru bănățeancă, Lavric cucerind titlul național.

Bălan și-a completat pregătirea prin concurs la ”Naționalele” FRA indoor pentru seniori în proba de ștafetă 4×400 de metri, purtată atât cu colegi juniori de la club de la CS Athletics, cât și cu CSM Craiova, la care deține dubla legitimare, timișoreanca obținând bronzul național cu echipierele din Bănie, pe locul 3.

De la Istanbul, după Balcaniada de seniori, Bălan va efectua deplasarea la Beograd, la o reuniune atletică internațională organizată de vecinii sârbi, în care va concura la 7 martie în proba de 800 de metri, pe aceeași pistă pe care luna aceasta capitala de pe Dunăre va găzdui probele de alergări ale ediției 2022 a Campionatului Mondial de atletism în sală.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: