CSŞ Lugoj a aliniat la start 5 atlete junioare şi a reuşit 7 clasări între primele două locuri la o competiţie juvenilă rezervată categoriilor 2000-2002, în Ungaria, la Bonyhad, unde, în nişte condiţii organizatorice cu totul speciale pentru practicanţi ai sportului din România şi în particular din această parte de ţară, şi despre care vom relata mai jos, au concurat circa 250 de tineri. Iar timişencele noastre au putut constata în ce ambianţă se pregătesc şi se întrec omoloage de peste graniţă, şi ca o altfel de explicaţie la faptul că România a cucerit la Jocurile Olimpice de vară Londra 2012 un total de medalii echivalent cu cele de aur ale Ungariei: 9. Cu potenţial şi talentaţi, juniorii localnici sunt însă realmente traşi în jos şi de infrastructura delapidată dar mai ales de crahul moral al unei societăţi aiuristice, intrată pe mîna prea multor impostori.
În condiţiile în care un sportiv putea participa la două probe distincte plus cea de ştafetă, lugojencele pregătite de profesorul Adrian Vrudnik au urcat în mai multe rînduri pe primele două trepte ale podiumului. Astfel, Andrada Stanciu, din generaţia 2000, a luat locul I pe 600 metri, în 1:56,21 respectiv locul 2 pe 60 metri, în 8,37 secunde.
Andrada Bolkiş, din generaţia 2000, a obţinut locul I pe 60 metri garduri, în 9,9 secunde, respectiv locul secund la lungime, cu o săritură de 4,23 metri. Adriana Berescu, tot din generaţia 2000, a ocupat locul 6 pe 600 metri, în 2:07 minute.
Diana Puşcaşu, o junioară III din generaţia 1998, s-a impus pe 60 metri, în 7,92 secunde, dar şi la lungime, înregistrînd 5,32 metri, cu o participare hors concurs, depăşind limita de vîrstă. Kerstin Cristea, tot din generaţia 1998, s-a impus la aruncarea greutăţii, cu 11,05 metri.
CSŞ Lugoj nu s-a mai aliniat în cele din urmă în proba de ştafetă, echipa fiind constrînsă de ora înaintată de start şi programul de deplasare. Concursul a fost organizat de „Lyceum Lutheran” de atletism din Bonyhad, înfiinţat de o fundaţie caritabilă în 25 noiembrie 2009.
În cîteva cuvinte, organigrama clubului din oraşul maghiar cu 13.000 locuitori include un preşedinte şi 7 profesori de atletism iar sala de atletism este prevăzută cu o pistă cu două culoare, un sector de viteză cu 8 culoare, plus facilităţi pentru probele de săritură în lungime şi în înălţime, săritura cu prăjina, precum şi de aruncare a greutăţii. omplexul sportiv mai deţine o sală de volei, una pentru tenis de masă şi o sală de biliard.
Liceul cuprinde clădiri-internat, cantină, casă de oaspeţi şi facilităţi pentru agrement dar şi o pistă sintetică de atletism cu 4 culoare, pe 200 metri. Dotările nu se opresc aici, existînd şi un teren sintetic de baschet, altul de volei pe plajă, unul special pentru săritura în înălţime, precum şi un sector sintetic de săritură în lungime. Desigur, sectoare pentru aruncarea suliţei şi a greutăţii dar şi terenuri de fotbal şi rugby.