CSU Politehnica, două titluri pe țară, un argint și un bronz la Campionatul Național de alergare montană

Secția de atletism a CSU Politehnica Timișoara a cucerit două titluri naționale și alte două medalii la ediția din acest an a Campionatului Național de alergare montană, desfășurată din nou la Câmpulung Moldovenesc, pe un traseu dificil, cu noroi, umed și o diferență de nivel foarte mare, chiar caracteristică cățărărilor, nu alergărilor montane. Iar alb-violetele au alergat cu spor, în special la categoria tineret.

După un cantonament reușit în stațiunea Buziaș, ”violetele” Timișoarei au izbutit o cursă curajoasă în nordul țării, conturând rezultate meritorii. Astfel, după 12 kilometri alergați, cu diferența de nivel de 1.100 de metri, Yasmina Tămășilă a cucerit al doilea titlu național din anul 2020 la tineret. La un interval mic de timp a sosit și Anita Zaro, medaliată cu argint. Iar alături de colegele Iulia Drăgoi și Karina Tămășilă au obținut și titlul național pe echipe la categoria tineret, punctând totodată decisiv și în clasamentul senioarelor, cu o situare pe podium, pe locul 3.  

Referitor la medalia obținută la senioare, CSU Politehnica Timișoara își adjudecă după ani buni o primă clasare pe podium în clasamentul pe echipe la această categorie de concurs, ducând cu gândul la zăpezile de altădată ale unui mult mai performant atletism românesc, în care, de-a lungul timpului, sub bagheta antrenorului emerit Grozescu, Poli semna titluri naționale la cros și maraton băieți în clasamentele seniorilor, rezultate înregistrate în anii 75-80.

Yasmina Tămășilă, încă junioară, din generația 2002, a început facultatea la Universitatea Politehnica, fiind în anul 1 la ETC. Anita Zaro, din generația 1999, continuă kinetoterapia la UVT, fiind acum în anul 3. Iulia Drăgoi (n. 1999), a treia componentă a echipei campioane, este în anul 2 la Facultatea de Educație Fizică și Sport la UVT, alături de Karina Tămășilă (n. 2000), și ea la ”Educație Fizică” la UVT în anul 3. 

Fetele vor concura și în data de 17 octombrie la Campionatul Național de Cros, care va fi organizat la Giroc, în județul Timiș, după ce Timișoara mai era organizatoare a unei finale naționale de cros în 1979, ediție desfășurată la Pădurea Verde.

Antrenor al ”violetelor” de pe Bega, Daniel Chirilă, lector la Departamentul de Educație fizică și sport al UPT, cu o mențiune privind implicarea conducerii grupării CSU Politehnica în asigurarea condițiilor necesare atletelor. 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Atletism: