CSU Politehnica, pe 3 la tineret în Campionatul Național de cros

Studenții atleți ai grupării CSU Politehnica și-au păstrat medalia de bronz obținută anul trecut la Băile Felix prin a se clasa pe poziția a treia la Craiova în ediția 2017 din întrecerea pe echipe a Campionatului Național de cros la categoria tineret masculin, la finish-ul probei de 8.000 de metri în urma celor de la CSM Suceava și CSU Cluj.

Mădălin Bulgărașu a obținut cel mai bun loc din formația timișorenilor, al 7-lea în 26 de minute și 7 secunde la încheierea celor opt kilometri de parcurs, urmat dintre bănățeni la zece secunde de Andrei Mirea, al nouălea în clasamentul individual, respectiv de Raul Pup pe poziția a 22-a și Andrei Macovei, pe 23.

Cvartetul timișorean a izbutit cucerirea locului 3 și a medaliei de bronz pentru CSU Politehnica în ierarhia pe echipe a cursei destinate categoriei Tineret, pe 8 kilometri, în urma sucevenilor Țîmpău, Gafița, Mangu și Turcu, respectiv a clujenilor Crecan, Dumitru, Teut și Kaniszay.

Mădălin Bulgărașu și Raul Pup, studenți ai Universității Politehnica, au reușit în urma rezultatelor meritorii din acest sezon să primească și o bursă sportivă din partea Rectoratului UPT, Andrei Mirea fiind boboc la UMF ”Victor Babeș”, în specializarea balneofiziokinetoterapie şi recuperare, iar Andrei Macovei student la Universitatea de Vest – Educație Fizică și Sport, secția Kinetoterapie. ”Eforturile băieților au fost foarte, foarte mari, ei ocupând locul 2 și la semimaraton în această toamnă”, a spus Daniel Chirilă, antrenor la CSU Politehnica Timișoara.

Nicolae Marian Coman, de la CSA Steaua și CSU Arad, a câștigat crosul la tineret în 24 de minute și 55 de secunde pe 8 kilometri, primul în ierarhia individuală, pe când Andreea Pîșcu, de la CS Pandurii, a câștigat întrecerea fetelor la tineret, pe 6 kilometri, cronometrată în 19 minute și 30 de secunde, pe echipe învingând gazda CSM Craiova. La seniori a triumfat la feminin Ancuța Bobocel, de la CSU Craiova și Dinamo, iar pe echipe CSA Steaua, la masculin impunându-se Alexandru Soare de la CS Știința Bacău, prima și în clasamentul formațiilor.

Campionatul Național de cros sub egida FRA a inclus totodată în concursul de sâmbătă de la Craiova și probele juniorilor 1.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = sase

 


Ultimele articole din categoria Atletism: