CSU Politehnica Timișoara, 6 medalii la Campionatul Național de Semimaraton, la Buzău

După o vară toridă, timp în care toate sportivele au făcut sacrificii enorme să se antreneze zilnic la 36-38 de grade Celsius, fără cantonament specific, deși majoritatea echipelor adverse au venit din cantonamente la munte, CSU Politehnica Timișoara a participat sâmbătă cu brio la Campionatul Național de Semimaraton care s-a desfășurat la Buzău, startul întrecerii fiind dat la 8:30 pe ploaie torențială. Însă atletele alb-violete au izbutit niște curse curajoase și au obținut rezultate meritorii.

Astfel, echipa 1 a CSU Politehnica Timișoara a devenit campioană națională la categoria senioare, triumfătoare în componența Anita Zaro, Iulia Drăgoi, Yasmina Tămășilă și Denisa Bota. Iar din datele statistice rezultă că este prima medalie la echipe de senioare în probele de fond obținută de Timișoara, în acest caz pe parcursul de 21,1 kilometri al unui frumos traseu prin Parcul Crâng din Buzău.

În clasamentele pe echipe, echipa 1 a polistelor a devenit campioană naționala la categoria tineret, iar echipa secundă de la CSU Politehnica s-a clasat pe locul 3 la aceeași categorie tineret, în alcătuirea Georgiana Coverca, Carla Ivanciov si Denisa Zaro.

Timișorencele au obținut însă și alte medalii, la individual, și anume la tineret Anita Zaro, pe locul 2 – medalie de argint, Iulia Drăgoi pe locul 3 în aceeași categorie de concurs – medalie de bronz, iar Yasmina Tămășilă pe locul 2 la junioare, medalie de argint.

Rezultatele atletelor vin după un sezon de pistă foarte bun. Astfel, la Campionatele Naționale de pistă de la Pitesti, în luna mai, Anita Zaro s-a clasat pe locul 2 la 10.000 de metri la tineret, devenind campioană a țării pe 5.000 de metri la categoria tineret dar și ocupantă a locului 3 la categoria senioare în aceeași cursă de 5.000 de metri.

Și tot Anita Zaro încheia pe locul 3 la Campionatul Național în proba de 1.500 de metri la Cluj, în iunie 2021, iar Iulia Drăgoi devenea campioană națională la 3.000 de metri obstacole tot la Cluj.

”Fetele se pregătesc, iau medalii după medalii și speră în continuare ca munca lor să fie răsplătită și apreciată de forurile competente. Știm cu toții că sportul, în momentul de față, este subfinanțat, dar dacă nu se va face nimic, sportivii de performanță vor căuta variante colaterale și stadioanele de atletism vor rămâne doar pentru amatori. Fetele mulțumesc totuși conducerii clubului CSU Politehnica pentru condițiile oferite în pregatirea din acest sezon!” a spus Daniel Chirilă, antrenor CSU Politehnica Timișoara și lector al Departamentului de Educație Fizică și Sport al UPT. 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: