CSU Politehnica Timișoara, aur la senioare la București cu echipa și argint la tineret, Yasmina Tămășilă aur la tineret la Campionatul Național de Semimaraton al FRA

”Violetele” de la CSU Politehnica Timișoara, cu Yasmina Tămășilă în prim-plan, au alergat cu mare folos și pe malurile Dâmboviței, în cadrul Campionatului Național de Semimaraton sub egida Federației Române de Atletism, pe arterele Bucureștiului, obținând duminică două titluri pe țară si o medalie de argint. Reușite atât individuale cât și cu echipa în condițiile în care timpul alocat pregătirii a fost destul de scurt, alb-violetele concurând și cu o săptămână înainte la ”Naționalele” de 10.000 și 5.000 de metri de la Târgu Jiu.

Participare de succes a alergătoarelor de la CSU Politehnica Timișoara pe traseul din centrul Bucureștiului la ediția din acest an a semimaratonului național organizat de FRA, ”violetele” pregătite de antrenorul Daniel Chirilă izbutind curse curajoase, cu rezultate pe măsură, totul în conditii climaterice excelente și o foarte bună organizare din partea federalilor.

Iar la finele celor 21 de kilometri și peste 100 de metri ai probei polistele au păstrat pentru clubul alb-violet de pe Bega titlul național la echipe de senioare dobândit în cursa de anul trecut, a ediției de la Buzău.

În plan individual, Yasmina Tămășilă, din generația 2002, studentă în anul 2 la Universitatea Politehnica Timisoara, în cadrul Facultății ETC, a fost cea mai iute dintre ”violete”, câștigând titlul național la categoria tineret fete cu timpul de o oră, 23 de minute și 10 secunde, pe locul 5 în clasamentul general feminin, după alergătoare experimentate din generațiile 1987, 1993, 1992 și 1976, conform ordinii de trecere a liniei de sosire, în frunte cu Ancuța Lădaru-Bobocel, de la CSM Craiova și Dinamo, la finish în 1:13.39. Vicecampioană de senioare, Monica Florea (CSM Sighișoara), a doua la nici un minut în urmă, 1:14.35, urmată pe podium de Adela Bălțoi (ACS Sportul Feroviar) în 1:16.59 și veterana Nicoleta Ciortan, a patra la binișor peste 45 de ani, cu numai 21 de secunde înaintea Yasminei, semimaratonista de la CS Danubiu Tulcea și Mișcarea CFR fiind cronometrată în 1:22.49.

Doar 31 de alergătoare au luat startul în cursa feminină de semimaraton a ”Naționalului” din capitală, dintre care 30 au trecut finishul, ultima încadrându-se în cele două ore, 1:58,.18, însă majoritatea exponentelor sextetului Timișoarei, ”careul” fruntaș a obținut clasări în primele 12 locuri ale ierarhiei generale feminine a senioarelor.

Astfel, Iulia Drăgoi și Anita Zaro, ambele din generația 1999, au sosit pentru ”Poli” pe pozițiile imediat următoare Yasminei în clasamentul general al senioarelor, așadar pe 6 și 7, la zece secunde respectiv 21 de secunde în urma lui Tămășilă. Denisa Bota, tot din generația 1999, de la LPS Cetate Deva cu dublă legitimare la CSU ”Poli”, a 13-a la final în 1:28.55, a întregit cvartetul campion național de senioare pentru alb-violetul Timișoarei.

Într-adevăr, Yasmina Tămășilă, împreună cu Iulia Drăgoi, Anita Zaro și Denisa Bota, au câștigat titlul pe țară și medalia de aur în întrecerea senioarelor, CSU Politehnica prima în 4:10.01, urmată pe podiumul fetelor de CSU Știința București în 4:26.50 și CS Pandurii în 4:28.14.

Ramona Georgiana Coverca a fost a patra cea mai iute polistă la semimaraton, a 12-a la final în ierarhia generală a senioarelor, atleta din generația 2000 fiind cronometrată la finish în 1:28.12, într-un triumvirat cu colegele de club Carla Ivanciov și Denisa Zaro care a obținut locul 2 în întrecerea pe echipe a fetelor de la categoria tineret.

Tot 31 de semimaratoniști la start și în proba masculină, dintre care 30 au încheiat cursa, în frunte cu Nicolae Soare (n. 1991; CSM Bacău), în 1:03.27, cu două minute și 14 secunde în fața lui Maxim Răileanu (1994), de la CSM Cluj. Iar la alte 47 de secunde în urmă, tot pe podium, Ilie Croneschi (1991; CSM Craiova). La masculin tineret, primul a sosit Marius Popa (2002; CSM Sighișoara), în 1:11.31, al nouălea la sosire între seniori.

Acestea fiind zise, timpii din întrecerile românești de alergări lungi rămân totuși modești, în descrescendo față de alte ocazii, ceea ce nu știrbește însă cu nimic din reușitele ”violetelor” poliste pentru Timișoara. 

Fotografii

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: