Cursele Timișoara City Marathon, duminică 29 octombrie, la prima ediție. Trafic rutier adaptat, închis sau cu acces limitat

Aproape 750 de persoane se pregătesc să ia startul la cursele Timișoara City Marathon, eveniment de alergare organizat de Asociația Club Sportiv Alergotura în 29 octombrie 2017. Programul evenimentului se desfășoară în două locații: prima are startul cursei de maraton în apropierea graniței cu Serbia, la Otelec, urmând ca alergătorii să concureze spre Timișoara pe pista de biciclete, a doua în piața Libertății, cu traseul de alergare prin zona centrală, malul canalului Bega, cartierul Fabric.

 

Prima ediție Timișoara City Marathon este inspirată de unul dintre cele mai importante momente din istoria orașului: descălecatul lui Eugeniu de Savoya la Timișoara și eliberarea cetății de sub dominația otomană. Numele curselor au fost construite în jurul acestei teme, iar publicul a reacționat plăcut la propunerea organizatorilor:

Maratonul Cavalerii Cetăţii – 42.2 km, cursă rezervată pentru doar 42 de persoane;

Poştalionul Cetăţii, probă maraton ştafetă – 4 X 10.5 km;

Semimaratonul Eugeniu de Savoya – 21 km;

Solii Cetăţii, probă semimaraton ştafetă – 2 X 10.5 km;

Poarta Forforosa, probă individuală –  10.5 km, Batalionul Banat, probă individuală – 5.5 km.

Echipa de organizare a ales trasee care, pe de o parte pentru cei înscriși la proba de maraton să ofere condiții de alergare în afara traficului rutier, iar pentru traseele din Timișoara – să pună în valoare parcurile orașului și patrimoniul istoric. Pentru rutele de 10.5 km și 5.5 km există câteva intersecții cu mijloacele de transport în comun și pe străzi, motiv pentru care vor exista porțiuni cu trafic rutier închis sau acces limitat, sau viteză limitată în cazul tramvaielor, troleibuzelor și autobuzelor RATT. Detaliile despre eveniment, despre curse, regulament de desfășurare și trasee sunt disponibile pe site-ul evenimentului www.timisoaracitymarathon.ro şi pe pagina de Facebook a evenimentului Timişoara City Marathon.

Am dorit să punem acest eveniment într-o notă diferită, așa cum am făcut cu aproape toate evenimentele Alergotura. Publicul a avut o reacție pozitivă și ne bucură să vedem că în doar trei săptămâni de promovare și înscrieri aducem la start peste 700 de persoane. Va fi un eveniment deosebit pentru că am conceput totul în jurul unor valori constructive și pe care noi, ca organizație, le promovăm: depășirea propriilor limite, spiritul de echipă, mișcare în aer liber pentru sănătate, creativitate, creșterea spiritului de apartenență la oraș. Invităm timișorenii să vină la Timisoara City Marathon și să le ofere suport celor care vor fi pe traseu. Aplauzele și un “Bravo, mergi mai departe!” au o putere fantastică pentru cei care au ales prin acest eveniment o provocare. Iar orice provocare depășită ne dă puterea să le facem față și celorlalte din viața noastră”, a spus Valentin Mureșan, coordonatorul Timișoara City Marathon.

Le transmitem timișorenilor că în prima parte a zilei de duminică traficul rutier va fi adaptat la nevoile acestui eveniment, adică de a le oferi alergătorilor suportul necesar pentru a finaliza în condiții optime alergarea. Recomandăm șoferilor să aleagă rute ocolitoare pentru călătoria prin zona centrală și pe bvd. Vasile Pârvan. Prima noastră recomandare este, însă, să vină la Timisoara City Marathon în public, să oprească pe traseu și să le ofere încurajări alergătorilor. Acest eveniment este important nu doar pentru că promovează alergarea, ci și pentru că ne arată că sunt persoane care vor să facă mișcare în aer liber, să se bucure de oraș, să revendice spațiul public din când în când pentru a participa la activități care ne scot din rutina zilnică”, a spus Nicoleta Tudor, PR Timisoara City Marathon.

Asociaţia Club Sportiv Alergotura organizează în 29 octombrie Timişoara City Marathon cu intenția de a îmbina sportul cu elemente de cultură şi de identitate ale Timișoarei, pentru un eveniment de alergare de interes internaţional. În perspectiva anului 2021, Timişoara va fi vizitată de un număr foarte mare de turişti. Obiectivul Timisoara City Marathon este să atragă un număr cât mai mare de alergători, obişnuiţi să participe la maratoane şi semimaratoane în oraşele din Uniunea Europeană pe care doresc să le viziteze și în scop turistic. Timisoara City Marathon este realizat cu sprijinul companiei Continental, implicată în organizarea cursei Batalionul Banat – 5.5 km. Organizarea cursei maraton beneficiază și de sprijinul Apele Române Banat.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: