Deveanca de 18 ani Florentina Marincu (CNS Cetate) şi Marian Oprea, tinereţe şi maturitate pe podiumul Euro indoor de atletism

O tânără care luna viitoare va împlini 19 ani, dar care e deja campioană mondială la zi de juniori la triplusalt şi lungime, precum şi un performer consacrat, bătând spre 33 de ani, au urcat pentru România pe podiumul Campionatului European de atletism în sală pentru seniori, în Cehia.

Florentina Marincu (foto: www.fra.ro)

Florentina Marincu (foto: www.fra.ro)

 

Care a luat sfârşit duminică seară, după 4 zile de întreceri în O2 Arena din Praga, unde, vineri, Adelina Dorina Pastor, de la CSM Timişoara, a fost la 8 sutimi de secundă de calificarea în semifinalele dificilei probe de 400 de metri, în condiţiile unei participări generale forte.

Iar „tricolorii” au mai avut două finaliste în ultimele ore de întreceri, pe 1.500 de metri – Florina Pierdevară, a noua în 4:17,05, iar la triplusalt Cristina Bujin, a şasea cu 13,91 metri.

Cu un nou record personal de 6,79 metri și după ce a bătut de două ori recordul european de juniori care îi aparținea, Florentina Marincu, elevă a antrenorului Nicolae Alexe, legitimată la Clubul Centrul Naţional Sportiv Cetate Deva, a devansat-o pe rivala ei „de acasă”, Alina Rotaru.

Între cele două românce au fost doar cinci centimetri. Rotaru, legitimată la CSA Steaua, antrenată de către Mihai Corucle, a realizat la rândul ei un nou record personal!

Imediat după desfășurarea competiției, Florentina Marincu i-a declarat Cristinei Vladu, pentru FRA (www.fra.ro): “Sunt extraordinar de fericită! Am început să plâng când am fost sigură de medalie! Ca și mama în fața televizorului! Ca și domn profesor! Am crezut în forțele mele și credeam că am să iau o medalie! Mulțumesc tuturor celor de acasă care m-au încurajat, îi iubesc pe toți, mai ales pe mama! Concurența cu Alina m-a motivat. Știam că o să mă bat cu ea și așa a fost! Astăzi am fost eu mai bună! A fost o atmosferă extraordinară în sală! După Naționalele de juniori 1 unde am făcut un concurs foarte bun am fost foarte motivată! Am știut că pot să iau o medalie!

Pe de altă parte, Rotaru a mărturisit: “Sunt mulțumită! Mi-am îndeplinit obiectivul să mă calific în finală și mi-am îmbunătățit și cea mai bună performanță personală! Concurența dintre mine și Florentina este benefică!

Pe primele două locuri s-au clasat Ivana Spanevic (Serbia), cu 6,98 metri, și Sosthene Taroum Moguenara (Germania), cu 6,83 m.

:::

După patru ani, triplusaltistul Marian Oprea urcă din nou pe podiumul continental! Vicecampion olimpic în 2004, antrenat de Doina Anton, „Struțu” a revenit în lumina camerelor de filmat. Încercarea a doua care a măsurat 16,91 m (cel mai bun rezultat al sezonului) i-a adus medalia atletului legitimat la CS Dinamo – CSM Craiova.

La aproape 33 de ani, pe care îi va împlini la 6 iunie, Marian Oprea a luptat ca la 22. Imediat după concurs, în zona mixtă, atletul de 1,90 metri înălţime a făcut următoarea declarație: „Sunt mulțumit de concursul de astăzi, cu toate că de ieri până astăzi mă așteptam la ceva mai mult, dar atâta timp cât este medalie înseamnă că este în regulă. De fapt, nu am avut în plan să fac acest sezon de sală, să particip la aceste Europene. După Naționale m-am simțit cam rău din punct de vedere fizic, am avut o problemă delicată, dar pentru că nu a fost totuși ceva grav, am depășit momentul. Normal că mă gândesc la Rio. Dacă nu o făceam, nu eram aici. Rio va fi popasul, iar drumul spre el a trecut pe aici, va trece pe la Beijing, la Mondiale și iar pe la Europenele în aer liber”.

Pe primele două trepte ale podiumului s-au urcat portughezul Nelson Evora (17,21 m) și spaniolul Pablo Torrijos (17,04 m).

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: