Aproape 400 de atleţi proveniţi de la 28 de cluburi din ţară şi din străinătate s-au întrecut la Timişoara pe stadionul „Ştiinţa” în cea de-a patra ediţie a concursului internaţional de atletism pentru copii şi juniori Junior Athletics Championship (JAC), organizat de CS Athletics Timişoara, stabilit fiind un record absolut de participare, salutat de preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Anişoara Cuşmir-Stanciu, oaspete de onoare al evenimentului.
La fel ca în fiecare an, JAC propune o secţiune dedicată copiilor cu nevoi educaţionale speciale (CES). Au fost două probe individuale de alergare – de 50 de metri şi 200m, precum şi „ştafeta integrării”, în care s-au întrecut echipe formate din doi copii de la CES şi 2 atleţi legitimaţi la cluburi sportive.
A devenit deja o tradiție ca la JAC să asiste preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Anişoara Cuşmir-Stanciu fiind şi de această dată prezentă la Timişoara şi având cuvinte frumoase la adresa organizatorilor competiţiei internaţionale de pe „Ştiinţa”.
„Nu este prima dată când sunt prezentă la Junior Athletics Championship, cred că la o singură ediţie am lipsit. Mă bucur foarte mult că în Timişoara încă se pot organiza astfel de acţiuni. De aceea, îi felicit pe organizatori, dar şi pe părinţi, care înţeleg că au un mare aport în desfăşurarea acestei activităţi. Nu în ultimul rând, îi felicit pe aceşti copii, care fac eforturi şi bănuiesc că au şi plăcerea de a concura. Secţiunea dedicată copiilor cu nevoi educaţionale speciale mi se pare o iniţiativă foarte bună, am asistat şi la ediţiile trecute la aceste curse, am şi participat la festivităţile de premiere. Sunt nişte oameni deosebiţi, care, fără doar şi poate, trebuie să fie alături de noi! Pe lângă toate acestea, de fiecare dată, revin cu mare plăcere la Timişoara, pentru că îmi plac oamenii, îmi place oraşul şi buna dispoziţie pe care o văd pe feţele tuturor”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Anişoara Cuşmir-Stanciu.
Preşedintele şi antrenorul CS Athletics Timişoara, Raymond Gulyas, a avut emoţii nu doar pentru sportivii lui, ci şi pentru ca fiecare detaliu legat de organizarea acestei competiţii să fie pus la punct: „E clar, mai sunt multe lucruri de făcut. Pentru edițiile viitoare ar fi nevoie, poate, de mai mulți arbitri. Sunt exigent, vreau ca această competiție să iasă cât mai bine. Totuși, nivelul de organizare a fost foarte bun, în condițiile în care totul s-a realizat din bani privați. Pe această cale, țin să mulțumesc tuturor sponsorilor noștri. Cred că a ieșit bine și ceea ce mă bucură e că, deși am avut la un moment dat o întârziere de 10 minute, aceasta s-a recuperat. E un aspect la care țin foarte mult, să respectăm cu strictețe programul oficial. A fost un record de participare, ceea ce ne bucură. Dar contează și mai mult ca nivelul de performanță să crească și pot spune că la această ediție am avut 11 recorduri ale competiției, care au fost premiate cu câte 200 de lei. Inițial, fondul de premiere era de 2.000 de lei, dar l-am suplimentat pentru ca fiecare sportiv care a stabilit un record să primească o sumă rotundă”.
De altfel, Junior Athletics Championship s-a remarcat, încă de la prima ediție, prin nivelul calitativ al organizării, acesta fiind singurul concurs de atletism pentru copii și juniori din România desfășurat la standarde internaționale. Totodată, JAC e primul concurs atletic de un asemenea nivel organizat de un club privat din România. Toate probele de concurs beneficiază de cronometraj electronic, acestea sunt transmise online printr-un serviciu profesionist de live streaming, sportivii care urcă pe podiumul de premiere sunt recompensați cu medalii turnate și fiecare atlet înscris primește un kit de participare. De asemenea, site-ul clubului organizator este bine structurat și optimizat, fiecare participant având posibilitatea de a consulta lista de concurs după înscriere.
foto: CS Athletics Timişoara, facebook
CS Athletics Timişoara mulţumeşte pe această cale tuturor sponsorilor, partenerilor, contributorilor şi nu în ultimul rând lui Adrian Schindarli şi Niţă Mihăiţă – cei care au intreţinut admosfera în timpul desfăşurării concursului, fără de care organizarea celei de-a patra ediţii JAC la asemenea standarde nu ar fi fost posibilă, şi anume.
SPONSORI
Decathlon (Sponsor Gold)
Flexik Automation (Sponsor Gold)
Daikin Romania
Tehnodent POKA
Rotary Cetate
PARTENERI
Federația Română de Atletism
Universitatea Politehnica Timișoara
Facultatea de Educație Fizică și Sport (UVT)
Inspectoratul Școlar Județean Timiș
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat
CONTRIBUTORI
Linia de Sosire (cronometraj electronic)
Metal Fashion (medalii, trofee)
Cuadrant (software, hosting)
HDV Studio (live streaming)
Prezent Event Production (sonorizare).