Ediția I a semimaratonului SportGuru Timișoara 21k, pe 26 martie cu 5 probe, la startul din Piața Unirii și cu Marius Ionescu, Alexandru Corneschi, Mădălina Florea și Horia Colibășanu

Prima ediție a SportGuru Timișoara 21k, un eveniment sportiv atletic programat pe malurile Begăi duminică 26 martie, îi are ca ambasadori pe Horia Colibășanu, cel mai bun alpinist român al momentului, pe Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român, pe Alexandru Corneschi, campion național la 5.000 de metri, și pe Mădălina Florea, locul 7 la Campionatul European de Atletism în proba de semimaraton. În zona centrală va fi organizat în primul week-end din primăvară SportGuru Timișoara 21k, un eveniment care cuprinde cinci competiții, semimaraton, semimaraton-ștafetă, cros de 10 kilometri, cursa populară și cursa copiilor.

logo-timisoara21k

 

Traseul semimaratonului organizat de comerciantul de echipament sportiv SportGuru.ro în parteneriat cu Primăria Timișoara a fost astfel ales pentru ca frumusețile orașului de pe Bega să poată fi apreciate de toti participanții, va avea startul și finișul în Piața Unirii și va fi fluent si rapid, în așa fel încât alergătorii să-și poată doborî recordurile de timp pe această distanță.

Alpinistul Colibășanu, unul din ambasadorii cursei

Horia Colibășanu, cel mai bun alpinist român al momentului, este unul din ambasadorii evenimentului de la Timișoara. Polisportivul are la activ șapte vârfuri de peste 8.000 de metri înălțime, toate escaladate fără sherpa de altitudine și fără oxigen suplimentar (stil pur), cinci dintre ele fiind premiere pentru alpinismul românesc: K2 (8.611 metri), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m), Annapurna (8.091 m) și Lhotse (8.516 m). Primul optmiar al lui Colibășanu a fost K2, ”Muntele Ucigaș” fiind atins în 2004. Alpinistul SportGuru – BCR Racing Team a mai urcat și pe Shishapangma (8.027 m) și Makalu (8.485 m).

Marius Ionescu / foto: Andra Panduru

Marius Ionescu / foto: Andra Panduru

 

Marius Ionescu este cel mai bun maratonist din România, anul trecut terminând maratonul de la Dusseldorf la 30 de secunde distanță de recordul României pe această distanță. De două ori consecutiv la Jocurile Olimpice, sportivul SportGuru – BCR Racing Team este singurul român care a alergat trei maratoane în sub 2 ore și 14 minute: 2:13:33, în 2013, la Hamburg; 2:13:19, în 2015, la Dusseldorf; și 2.13.00, tot la Dusseldorf, în 2016! În ce privește performanțele din mileniul III, Marius Ionescu are cei mai buni ”timpi” din România înregistrați pe distanțele de 5.000 de metri, 10.000 de metri, semimaraton și maraton.

Alexandru Corneschi este în ”urmărirea” unui loc în lotul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în Japonia, anul trecut sportivul din Botoșani terminând pe podium toate cursele de la Campionatele Naționale la care a luat startul. A fost campion național la 5.000 de metri, vicecampion la 10.000 de metri și medaliat cu bronz la Campionatul Național de Semimaraton. Rezultate bune a avut și pe plan internațional, locul I la Semimaratonul de la Viena și locul II la cursa de 20 de kilometri Van Alphen (Olanda).

Mădălina Florea a avut un an 2016 foarte bun pe distanța de semimaraton, deci va fi una din favoritele competiției de la Timișoara. La Campionatul European de Atletism, acolo unde a fugit 21,097 km, atleta din Sighișoara a terminat cursa cu un record personal, 71.56, clasându-se pe locul 7. Acceași distanță a parcurs-o și la Birmingham, concurs pe care l-a și câștigat. Ambasadoarea noastră, campioană națională la 10.000 de metri, a fost și în echipa României de cros, ”tricolorele” primind  în Italia medalia de bronz.

cover-timisoara21k

 

Cu premii în bani și produse, cu o categorie specială destinată alergătorilor profesioniști (”Elite”), cu un ”kit” în care se vor găsi, pe lângă numărul de concurs și ”chip-ul” pentru cronometrare electronică, și un tricou de alergare tehnic Mizuno, un Roll-On Deo de la Rexona și un gel și un baton de la High5, SportGuru Timișoara 21k vă așteaptă să vă înscrieți până pe 19 martie pe site-ul evenimentului, pentru a lua parte la cea mai ”rapidă” cursă din Banat.

Organizatorii prefațează evenimentul de peste 10 săptămâni prin a semnala că bine cunoscutul slogan “Azi în Timișoara, mâine în toată țara!” se va transforma pe 26 martie 2017 prin sport, prin alergare, în “Azi, toată țara e la Timișoara!”

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Atletism: